Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaal in kiesKiespijn wordt meestal veroorzaakt door ontstoken tandweefsel. Helaas geneest dit niet vanzelf en moet het ontstoken tandweefsel verwijderd worden. Dit doen we door middel van een wortelkanaalbehandeling. Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam voeren we deze behandelingen uit in de praktijk in IJburg. Hiervoor maken we gebruik van de nieuwste technieken. Met behulp van een microscoop, verschillende behandelsystemen en (wanneer nodig) een 3D-röntgenfoto kunnen we met uiterste precisie uw kies behandelen, zodat u snel van de pijn af bent.

Afspraak maken Inschrijven

De voordelen van een wortelkanaalbehandeling bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

 • Pijnloze behandeling
 • Wortelpuntbehandelingen mogelijk
 • Gebruik van microscoop
 • Snelle service bij acute pijn
 • Modernste CT-scanner

Heeft u last van acute pijn? Dan kunt u contact opnemen met de spoedtandarts. U mag dan nog dezelfde dag langskomen.

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 16:30 uur
Dinsdag: 08:00 - 16:30 uur
Woensdag: 08:00 - 16:30 uur
Donderdag: 08:00 - 16:30 uur
Vrijdag: 08:00 - 16:30 uur

 

Hoe werkt een wortelkanaalbehandeling?

Tijdens de wortelkanaalbehandeling wordt de ontstoken zenuw uit het wortelkanaal verwijderd. De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

 1. 1. De tandarts bekijkt en analyseert de wortelkanalen met behulp van een röntgenfoto en microscoop.
 2. 2. Wanneer de tandarts vaststelt dat een wortelkanaalbehandeling nodig is, wordt u plaatselijk verdoofd. Hierdoor heeft u geen pijn tijdens de behandeling.
 3. 3. De kies of tand wordt opengemaakt met een boor.
 4. 4. Met behulp van kleine vijltjes verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel en maakt hij het kanaal schoon.
 5. 5. De kies wordt gespoeld met een desinfecterend middel en gevuld met staafjes die ervoor zorgen dat bacteriën geen toegang meer hebben tot het kanaal.
 6. 6. De kies of tand wordt gevuld en eventueel afgesloten met een kroon.

 

Na de behandeling kunt u last hebben van napijn. Dit houdt meestal een aantal dagen aan en is goed te bestrijden met pijnstillers, zoals paracetamol of ibuprofen.

Moderne tandartsenpraktijk

Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam maken we gebruik van de modernste apparatuur om uw gebit gezond te houden:

Gebruik van microscoop

Zoals te zien op de foto heeft een kies vaak meerdere kanalen. Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam gebruiken we een microscoop om er zeker van te zijn dat de kanalen zo goed mogelijk schoon zijn, zodat de kies sneller geneest. Dat scheelt u pijn, tijd en geld op de korte en lange termijn.

 

Modernste Conebeam Scanner

Minder straling en een nauwkeurig 3D-beeld: met de Sirona Ortophos SL scanner bent u verzekerd van minimale stralingsbelasting en de beste 3D-beeldtechnologie. Een breuk in de wortel of een extra kanaal op een plek waar je het niet verwacht: met een 3D-beeld vinden we de breuk of het verborgen kanaal vaak alsnog.

 

Afspraak maken Inschrijven

Wortelpuntbehandeling

Wanneer een zenuw in de kies doodgaat, moet deze verwijderd worden. Dit doen we door middel van een wortelpuntbehandeling of apexresectie. Dit is een kleine chirurgische ingreep waarbij het geïnfecteerde puntje van de wortel wordt verwijderd. Wanneer dit nodig is, kan dat bij Tandartsen Praktijk Amsterdam worden uitgevoerd. Alle benodigde apparatuur en kennis hebben we in huis.

Veelgestelde vragen over een wortelkanaalbehandeling

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

Veel mensen stellen een wortelkanaalbehandeling uit, uit angst voor pijn of door slechte ervaringen in het verleden. Dankzij de nieuwste technologieën en goede verdoving kan een wortelkanaalbehandeling tegenwoordig echter pijnloos worden uitgevoerd. Heeft u last van kiespijn? Dan is het belangrijk dat u snel een afspraak maakt met Tandartsen Praktijk Amsterdam. Wanneer er te lang wordt gewacht met behandelen, zal de ontsteking verergeren en moet de tand of kies getrokken worden

Hoe lang duurt een wortelkanaalbehandeling?

De duur van de behandeling hangt af van het aantal ontstoken kanalen: kiezen hebben meer kanalen dan tanden. De behandeling duurt een half uur tot anderhalf uur. Meestal kan de tandarts de behandeling in één keer uitvoeren, maar soms is het nodig om meerdere keren terug te komen.

Geeft een wortelkanaalbehandeling napijn?

Wanneer de wortelkanalen gereinigd zijn, kan het zijn dat u last krijgt van napijn. Deze pijn kan enkele dagen aanhouden en verdwijnt vanzelf. Wanneer u last heeft van napijn kunt u het beste pijnstillers, zoals ibuprofen of paracetamol slikken.

Verkleurt mijn tand na de behandeling?

In sommige gevallen treedt er verkleuring op na een wortelkanaalbehandeling. Er zijn verschillende manieren om dit te verhelpen.

Afspraak maken voor een wortelkanaalbehandeling

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaande button of schrijf u in bij onze praktijk. Onze tandartsen staan elke dag voor u klaar.

Afspraak maken Inschrijven