Weblog

Het laten verwijderen van een verstandskies

Het laten verwijderen van een verstandkies valt meestal mee maar is soms geen pretje. Toch is het vaak nodig om te voorkomen dat andere kiezen worden aangetast, weggedrukt of beschadigd raken. Maak je behandeling zo aangenaam mogelijk Wanneer je tegen de behandeling op ziet of zelfs bang bent, is het aan te raden om eerst informatie te vragen aan je tandarts. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en wordt precies uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat.
Daarnaast kun je een half uur voorafgaand aan de behandeling pijnstillers innemen.

Een wortelkanaalbehandeling: wat is het?

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en meerdere wortels. De kroon is het gedeelte dat je ziet, de wortels zitten verstopt aan de binnenkant. In elke wortel loopt een kanaal: het wortelkanaal. In dit wortelkanaal zitten bloedvaatjes en levend zenuwweefsel, genaamd pulpa.
Wanneer dit weefsel ontstoken raakt, kan uw tandarts u helpen met een wortelkanaalbehandeling.

De voordelen van ruime openingstijden

Het gebit belangrijk bij de eerste indruk

Het gebit van iemand speelt een grote rol bij de eerste indruk die wordt achtergelaten. Uit onderzoek blijkt dat er meer waarde wordt gehecht aan een mooi gebit dan aan een mooi kapsel.
Iemand met een verzorgd gebit straalt vaak zelfvertrouwen uit. In dit blog meer over de invloed van een ‘perfect’ gebit op het achterlaten van een eerste indruk. De eerste indruk Mensen vormen binnen een paar seconden een oordeel over iemand.

Wat is Parodontitis en hoe herkent u het?

Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking. Deze ontsteking gaat verder dan alleen het tandvlees. De ontsteking kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Daardoor gaat kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren.
Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen.

Een onzichtbare beugel

Het gebit is een van de dingen die iemand als eerste ziet bij een ontmoeting. In zekere zin kan dan ook worden gezegd dat het gebit deel van je visitekaartje is.

Tandenpoetstechniek

Het is belangrijk om elke dag twee keer twee minuten uw tanden te poetsen. Zo verwijdert u tandplak en voedingsresten op en tussen uw tanden. Het is daarbij belangrijk dat u de juiste poetsbewegingen maakt. Poetsen met een elektrische tandenborstel Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elektrische tandenborstels vaak beter poetsen dan handmatige tandenborstels. Ook verwijdert een elektrische tandenborstel meer tandplak dan een handmatige tandenborstel.