Verstandskies trekken Amsterdam

Verstandskiezen komen bij de meeste mensen door wanneer ze tussen de 17 en 25 jaar oud zijn. Omdat verstandskiezen vaak scheefgroeien of niet (goed) doorkomen, veroorzaken ze soms problemen. Daarnaast staan de kiezen ver achter in de mond, waardoor ze lastig schoon te houden zijn en er snel gaatjes ontstaan. Risico's zijn ontstekingen in de kaak en vroegtijdig verlies van de kies die ernaast zit. In sommige gevallen is het daarom nodig om een of meerdere verstandskiezen te verwijderen.

Afspraak maken Inschrijven

De voordelen van verstandskies verwijderen bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

 • Implantologen lid van de NVOI en AAID
 • Pijnloze behandeling en minder napijn
 • Geen hoge kosten door eigen bijdrage
 • Geen wachttijden: u wordt snel geholpen
 • Modernste apparatuur: 2D- en 3D-scanner

Heeft u een verwijsbrief voor het verwijderen van uw verstandskiezen of bent u al patiënt bij ons? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Ons team

Tandartsen Gert Jan de Weerd en Jurriaan den Drijver hebben veel ervaring met het pijnloos verwijderen van moeilijk gelegen verstandskiezen. Naast hun ervaring beschikken we in onze praktijk in IJburg ook over de juiste apparatuur en instrumenten om de ingreep zo precies mogelijk te kunnen uitvoeren. Zij plannen hun werktijden zo dat vrijwel altijd een van hen aanwezig is voor een consult of behandeling.

 • Tandarts-Implantoloog Juriaan den Drijver

  Tandarts-Implantoloog/ Tandarts voor Orthodontie
  Juriaan den Drijver

 • Tandarts-Implantoloog Gert Jan de Weerd

  Tandarts-Implantoloog
  Gert Jan de Weerd

Hoe gaat het verwijderen van een verstandskies?

Het verwijderen van een verstandskies gaat in een aantal stappen:

 1. 1. De tandarts moet allereerst vaststellen of het nodig is om de verstandskies te verwijderen. Dit doet hij met behulp van röntgenfoto’s.
 2. 2. Wanneer de verstandskies getrokken moet worden, krijgt u eerst een verdoving. Daarna bekijkt de tandarts de positie van de kies.
 3. 3. Soms is het nodig om een sneetje te maken, zodat de kies beter te bereiken is. Vervolgens wordt de kies heen en weer geduwd, zodat deze los komt te zitten en eenvoudig verwijderd kan worden.
 4. 4. Wanneer het niet lukt om de kies in een keer te verwijderen, is het nodig om de verstandskies uit te  boren.
 5. 5. Na de behandeling krijgt u een gaasje op de wond. Deze kan na 30 minuten verwijderd worden.

 

2d- en 3d-scanner

Modernste 2D- en 3D-scanner

Modernste 2D- en 3D-scanner: minder straling en een beter 2D- en 3D-beeld. Met de Sirona Ortophos SL scanner bent u verzekerd van minimale stralingsbelasting en de beste 2D- en 3D-beeldtechnologie. Soms ligt de wortel erg dicht bij de onderkaakzenuw en is het verstandig om te onderzoeken of bij verwijdering van de verstandskies het risico op zenuwbeschadiging aanwezig is.

Veelgestelde vragen over verstandskies verwijderen

Wanneer moet mijn verstandskies getrokken worden?

De tandarts besluit meestal om de verstandskies te verwijderen wanneer de kies scheef groeit, half doorkomt of wanneer er sprake is van een ontsteking. Het heeft sterk de voorkeur om de behandeling voor het 25ste levensjaar te laten uitvoeren. Het kaakbot herstelt voor die leeftijd beter dan op latere leeftijd.

Doet het verwijderen van een verstandskies pijn?

Door onder andere gebruik te maken van de nieuwste technieken en apparatuur kan de ingreep pijnloos worden uitgevoerd. Met een miniflap beschermen wij uw tandvlees en houden we gedurende de ingreep controle.

Wat kost verstandskiezen verwijderen?

De kosten van het verwijderen van verstandskiezen hangen af van het aantal kiezen dat wordt getrokken. Het valt wel voordeliger uit door het bij Tandartsen Praktijk Amsterdam te laten doen dan door en kaakchirurg. De hogere kosten in het ziekenhuis komen namelijk in eerste instantie voor rekening van de patiënt via de verplichte eigen bijdrage.

Röntgenfoto gebit

Wat moet ik doen na de behandeling?

Na de behandeling wordt er een gaasjes op de wond geduwd. Hier dient u 30 minuten op te bijten, waarna u deze mag verwijderen. Wanneer u last krijgt van een zwelling, kunt u een koelpack gebruiken om deze tegen te gaan. Het is belangrijk om de wond goed schoon te houden door twee keer per dag te poetsen. Ook raden wij aan om tot vijf dagen na de behandeling niet te roken of alcohol te drinken, omdat dit het genezingsproces vertraagt.

Afspraak maken voor een verstandskies verwijderen

Heeft u last van kiespijn en heeft u een verwijsbrief voor het verwijderen van uw verstandskiezen of bent u al patiënt bij ons? Maak een afspraak via onderstaande button.

Afspraak maken Inschrijven