Tarieven en vergoeding

In Nederland kunt u zich aanvullend verzekeren voor uw tandartskosten bij één van de grote verzekeraars of zelfs bijvoorbeeld bij het Kruidvat en de Hema. Het is lastig te bepalen wat een juiste keuze is in uw situatie. Ook is er vanaf 2014 een nieuw initiatief voor het verzekeren voor gebitsschade en sparen voor uw tandartsbudget. Kijkt u eens op de site van ixorg. Dit is een initiatief van het NMT, de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde en werkt weer volgens een heel ander en wellicht eerlijker principe. Hier vindt u drie goede sites waar u meer informatie kunt vinden:

 

Belangrijk te weten is dat kinderen tot de achttien jaar grotendeels verzekerd zijn indien er een basisverzekering is. Orthodontische behandelingen en tandartsbehandelingen waar techniekwerk voor gemaakt moet worden zoals kronen of beugels zijn niet gedekt door de basisverzekering. Hier kunt u zich aanvullend voor verzekeren.

In sommige gevallen kan uw tandarts uw verzekering vragen een behandeling te machtigen. Dit betekend dat wij een aanvraag doen op medische noodzaak een behandeling uit de basiszorg te vergoeden. Bijvoorbeeld voor het vervaardigen van een klikgebit op implantaten, een procedure van een paar duizend euro die dan vergoed kan worden. Heeft u meer vragen hier over, vraag het uw tandarts of loop binnen bij een van onze praktijken!

 

Bij grotere behandelingen kan het zijn dat uw kosten aftrekbaar zijn. Dit is voor sommigen zelfs aantrekkelijker dan een aanvullende verzekering. Op de site van de belastingdienst vindt u meer informatie.