Tanden bleken Amsterdam

Laat uw tanden bleken bij Tandartsen Praktijk Amsterdam om snel een stralend wit gebit te krijgen. We voeren bleekbehandelingen in de praktijk uit en het is ook mogelijk om thuis te bleken onder professionele begeleiding van onze tandarts.

Neem contact op voor meer informatie over tanden bleken door te bellen of een Whatsappbericht te sturen naar 020 – 398 3131. Direct een afspraak maken doet u ook via dit telefoonnummer.

De bleekbehandeling

Tanden bleken is mogelijk van buitenaf en van binnenuit. Hieronder beschrijven we beide behandelmethoden.

Uitwendig tanden bleken

Een bleekbehandeling van buitenaf is thuisbleken met een bleeklepel en -gel onder begeleiding van de tandarts:

  1. Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit. De afdruk gebruiken we om een bleeklepel te maken.
  2. Als we de bleeklepel vervaardigd hebben komt u nogmaals langs in de praktijk om uw lepel en de bleekgel op te halen. U krijgt instructies mee om veilig thuis te bleken.
  3. Na enkele dagen tot weken bleken zal uw gebit witter en stralender worden. Hoe snel het gewenste resultaat behaald wordt is afhankelijk van de verkleuring van uw gebit.
  4. Doorgaans is de bleekbehandeling in twee tot drie weken voltooid.

Inwendig tanden bleken

Van binnenuit tanden bleken doen we bij afgestorven tanden, bijvoorbeeld na een ongeluk:

  1. De tandarts maakt een opening aan de achterkant van de tand en brengt een bleekmiddel in. Vervolgens sluiten we de tand af met een tijdelijke vulling.
  2. Na enkele dagen tot een week komt u terug in de praktijk om het resultaat te laten beoordelen.
  3. Afhankelijk van de verkleuring van de tand herhalen we dit proces totdat het gewenste resultaat behaald is.
  4. Doorgaans is het eindresultaat in één tot twee weken behaald. Daarna sluiten we de tand met een definitieve vulling.

Heeft u vragen over de bleekmethoden of wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact met ons op.

Kosten en vergoeding

De kosten van uitwendig tanden bleken worden niet door de basisverzekering goed. Bij enkele verzekeraars is een vergoeding wel mogelijk vanuit een aanvullende verzekering. Het aantal verzekeraars dat een vergoeding geeft is beperkt, omdat het een esthetische behandeling zonder medische noodzaak is.

Bij inwendig tanden bleken maakt u ook alleen aanspraak op een vergoeding van de kosten als u aanvullend verzekerd bent. Het aantal verzekeraars dat deze methode van tanden bleken vanuit een aanvullende verzekering vergoed, is echter veel groter dan bij uitwendig bleken. De basisverzekering vergoedt geen kosten.

Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voorafgaand aan een behandeling. Zo voorkomt u onverwachte kosten achteraf.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Bekijk de antwoorden van onze tandarts op de veelgestelde vragen over tanden bleken of neem contact op als uw vraag er niet tussen staat.

Waardoor verkleuren mijn tanden?

Tanden zijn onder meer opgebouwd uit glazuur en tandbeen. Het glazuur zorgt voor de witte glans van tanden, maar naarmate dat wegslijt wordt het gele tandbeen meer zichtbaar. Daarom hebben oudere mensen vaak een donkerder gebit.

Roken en kleurstoffen uit eten en drinken, zoals koffie, thee, wijn en frisdrank hebben een nadelige invloed op de kleur. Daarnaast zorgt aanslag op tanden van tandplak en tandsteen ook voor een donkere kleur. Bezoek daarom periodiek de tandarts en de mondhygiëniste voor een controleafspraak met een professionele gebitsreiniging.

Is tanden bleken voor iedereen mogelijk?

Maak een afspraak bij de tandarts om uw gebit te laten onderzoeken of het geschikt is voor een bleekbehandeling. Heeft u veel kronen, bruggen, facings of vullingen, dan is het mogelijk dat een behandeling niet zinvol is. Deze elementen verkleuren namelijk niet mee bij een bleekbehandeling. Tanden bleken is dus altijd mogelijk, maar niet altijd de geschikte oplossing. De tandarts zal u adviseren welke behandeling toepasselijk is.

Hoe lang duurt een bleekbehandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de bleekmethode. Over het algemeen is het eindresultaat met inwendig bleken in één tot twee weken behaald en met uitwendig bleken in twee tot drie weken.

Kan ik alles direct weer eten en drinken na de behandeling?

Om het optimale resultaat te bereiken is het raadzaam om de eerste uren na een behandeling geen kleurstofrijke etens- en drinkwaren te nuttigen. Ook roken raden we af.

Is tanden bleken veilig?

Tanden bleken onder professionele begeleiding van de tandarts is veilig. De bleekgel maakt het tandglazuur tijdelijk licht poreuzer, maar dat herstelt direct na afloop van een behandeling. Volg de instructies van uw behandelaar op om snel, veilig en pijnloos stralende witte tanden te krijgen.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor een bleekbehandeling door te bellen of te whatsappen naar 020 – 398 3131 of loop binnen in een van onze praktijken bij u in de buurt.