Snurken en OSAS

Dé oplossing tegen snurken

In Nederland snurkt circa 60% van alle mannen en 40% van alle vrouwen bij een leeftijd van 40 jaar en ouder. Echter, snurken is een onderschat probleem. Snurken zorgt niet alleen voor geluidsoverlast waarvan uw partner en de rest van de familie hinder van ondervinden. Het kan ook leiden tot slapeloosheid, concentratie problemen, vermoeidheid en/ of hoofdpijn of zelfs tot ergere gezondheidsklachten. Daarom is het van belang om dit te verhelpen en weer een gezonde nachtrust te krijgen.

Jurriaan den Drijver heeft ruime ervaring met het  beoordelen van uw snurk en apneuklachten en het behandelen ervan. Hij luistert goed naar uw wensen en klachten en vertaalt dit na onderzoek naar een duidelijk en helder plan en is aangesloten bij de NVTS. Bent u benieuwd wat hij voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 398 3131020 398 3131 en maak een afspraak.

De voordelen van  snurk- en apneu behandeling met MRA bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

  • Bewezen effectief
  • 5 jaar kwaliteitsgarantie
  • Binnen 3 weken geplaatst
  • Comfortabel
  • Makkelijk in gebruik
  • Veelal volledig vergoed bij OSAS
  • Op maat gemaakt
  • Geen operatie nodig

Het Easy Comfort en Sonodent MRA (Mandibulair Repositie Apparaat)  bieden een zeer effectieve en comfortabele oplossing. Het MRA is een duurzaam product dat in 96% van de gevallen effectief is tegen snurken en de beste uitkomst biedt tegen slaap- apneu. Dat is niet alleen prettig voor u, maar ook voor uw partner of familie. Daarnaast is het Easy Comfort en Somnodent MRA comfortabel, makkelijk in gebruik en wordt het in de meeste gevallen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Bewezen effectief

Het MRA is een duurzaam product dat in 96% van de gevallen effectief is tegen snurken en de beste uitkomst biedt tegen slaap- apneu. Easy Comfort MRA wordt door verschillende partijen aanbevolen en gezien als de beste oplossing om te stoppen met snurken, in vergelijking tot andere MRA's. Zo is 93% van de gebruikers tevreden en beveelt 89% het gebruik van het Easy Comfort MRA aan bij vrienden en familie

5 jaar kwaliteitsgarantie

Wij hebben veel vertrouwen in het product en geven tot wel 5 jaar garantie op het Easy Comfort en Somnodent MRA, afhankelijk van het soort MRA en uw verzekeraar. Daarnaast worden eventuele reparaties kosteloos uitgevoerd

Binnen 3 weken geplaatst

Door onze snelle service komt u snel van uw snurk of slaapapneu problemen af.

Comfortabel

Het MRA wordt individueel vervaardigd en het heeft een zachte binnenkant, wat bijdraagt aan een goed comfort. Doordat het Easy Comfort MRA/OSAS uit twee losse elementen bestaat is er de mogelijkheid tot praten en drinken met de MRA in de mond. Tevens kan er dus worden geademd door zowel neus als mond.

Makkelijk in gebruik

Het Easy Comfort MRA horizontaal verstelbaar, hierdoor kan u zelf thuis het Easy Comfort MRA/OSAS instellen, zodat u niet telkens terug naar de behandelaar hoeft.

Veelal vergoed door uw zorgverzekeraar

Wanneer er sprake is van OSAS met een AHI score van meer dan 5, wordt bij de meeste zorgverzekeraars de MRA volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Op maat gemaakt

Het MRA wordt individueel vervaardigd door een professioneel laboratorium en past dus perfect op uw tanden. Het Easy Comfort MRA wordt vervaardigd uit biocompatibele materialen. Deze duurzame materialen zorgen ervoor dat het Easy Comfort MRA van hoge kwaliteit is en lang mee gaat.

Geen operatie nodig

Bij milde tot matige OSAS wordt de MRA steeds vaker gekozen als de eerste vorm van therapie. Veelal kan op deze manier een ingrijpendere behandeling, zoals een chirurgische ingreep worden voorkomen.

Wat is snurken?

Mensen denken vaak ten onrechte dat snurken ontstaat in uw neus. Daarom hebben middelen die je neus openhouden in de meeste gevallen niet het gewenste effect tegen snurken. Het snurkgeluid ontstaat voornamelijk door een vernauwing in de luchtweg tussen de neusholte en de stembanden. Meestal gaat het om een vernauwing van de huig (de overgang van de neus- naar de keelholte) of het gedeelte van de keelholte achter de tong, ten gevolge van een spierverslapping tijdens het slapen.

Het snurken kan toenemen wanneer de ruimte nog kleiner wordt doordat u op de rug ligt en de tong nog verder naar achter zakt. Door deze vernauwing ontstaat bij het inademen een onderdruk in de keel waardoor het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe worden gezogen en gaan trillen. U kunt het vergelijken met het leeglopen van een ballon, waarbij de lucht door de smalle opening wordt geperst die daardoor gaat trillen en een snerpend geluid maakt. Dit snerpende geluid is bekend als het snurk geluid.

Wat is slaapapneu (OSAS)?

Het snurken kan bij iedereen overgaan tot slaapapneu. Snurken kan schade opleveren aan uw gezondheid wanneer de ademhaling tijdens de slaap vijf of meer keer per uur langer dan 10 seconden wordt ingehouden, ook wel apneu genoemd. Wanneer er sprake is van een slaapapneu wordt de luchtweg helemaal afgesloten waardoor er in die tussentijd geen zuurstoftoevoer meer is naar de longen, het hart en de hersenen. Artsen spreken in dat geval over een Obstructief SlaapApneuSyndroom (OSAS).Een dergelijk apneu leidt veelvuldig tot een slaapstoornis. Dit kan leiden tot een toenemende vermoeidheid overdag en problemen met de bloedcirculatie, wat een verhoogd risico geeft op een verhoogde bloeddruk en/ of beroertes. U kunt aan de hand van de snurktest een eerste indicatie stellen of u last heeft van snurken of een verhoogd risico heeft op slaapapneu/ OSAS. U kunt deze indicatie gebruiken als lijdraad bij een gesprek met uw gespecialiseerde behandelaar.

Indien er een indicatie bestaat dat u last heeft van OSAS kan uw gespecialiseerde behandelaar u doorverwijzen naar een specialist (KNO-, longarts of neuroloog). Deze specialist kan definitief beoordelen of u last heeft van snurken en/ of OSAS, door de ApneuHypopneu Index (AHI) te bepalen. AHI waarde is niets anders dan het aantal keer dat een persoon langer dan 10 seconden zijn adem inhoudt. Een AHI waarde van 5 of hoger betekend dat er OSAS is vastgesteld. Deze waarde is belangrijk om de beste behandelwijze te bepalen en is voor zorgverzekeraars een indicatie om over te gaan tot vergoeding van het Easy Comfort MRA.

Het Easy Comfort MRA biedt voor zowel het snurken als bij OSAS de beste oplossing voor een gezonde nachtrust en is voor bijna iedereen geschikt. Mocht u vragen hebben of graag overgaan tot een behandeling kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde gespecialiseerde behandelaar.

Wat kunt u zelf tegen snurkklachten doen?

Er zijn verschillende redenen die het snurken kunnen veroorzaken en deze zijn afhankelijk van uw eigen situatie. Zo kan snurken worden veroorzaakt door overgewicht, roken, het nuttigen van alcohol, slaapmiddelen en het slapen op uw rug. Voor dat u op zoek gaat naar een medische oplossing, raden wij u aan om ook deze oorzaken uit te sluiten. Dit kan, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, door gewichtsvermindering, stoppen met roken, minder of geen alcohol te nuttigen, geen slaapmiddelen te gebruiken en uzelf aan te leren om op uw zij of buik te slapen. Hierdoor kan het snurken afnemen of zelfs helemaal over gaan.