Invisalign® -40% korting!

Onzichtbare beugel van Invisalign

Momenteel patiëntenstop:

In verband met personeelstekort zijn we voorlopig genoodzaakt de intakes voor orthodontie op te schorten. Ook Invisalign patiënten kunnen voorlopig geen intakeafspraken meer maken. Ons excuus hiervoor.

 

Kies voor het gemak van de uitneembare en doorzichtige beugel van Invisalign® om snel een mooi en recht gebit te krijgen. Invisalign® beugels zijn transparant en daardoor vrijwel onzichtbaar als u de beugel draagt. U krijgt elke 8 weken een nieuw setje bitjes die uw tanden en kiezen stap voor stap in de gewenste positie brengen. Zo is met een Invisalign® beugel gemiddeld al binnen 5 tot 16 maanden een recht gebit en een stralende glimlach te behalen.

Tandartsenpraktijk Amsterdam is Invisalign® Platinum elite provider en daarom profiteert u bij ons van maar liefst 40% korting op de inkoop van deze onzichtbare beugels!

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaande button en ontdek wat een doorzichtige Invisalign® beugel voor uw gebit kan betekenen. Tandartsen Praktijk Amsterdam is Invisalign Platinum Elite Provider waardoor u van diverse voordelen profiteert.
Platinum elite
Afspraak maken Inschrijven

Kosten onzichtbare beugel van Invisalign

De totale kosten van de Invisalign behandeling zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Gemiddeld kost de behandeling tussen 2680 en 3650 euro.

De kosten voor de intake bij onze Invisalign consultant bedraagt ongeveer 200 euro. Mocht u een behandeling op het laatste moment cancellen dan wordt nog eens 250 euro cancellation fee gerekend. In een afspraak van 40-60 minuten worden kleurenfoto's, digitale studiemodellen en een röntgenfoto gemaakt.  Dit is nodig om een goed onderzoek te kunnen doen en het optimale behandelplan  te kunnen maken. Het is niet mogelijk om alléén een consult te plannen zonder dat we  kleurenfoto's, modellen en een  röntgenfoto maken.  Na het intake consult weet u of een behandeling mogelijk is en hoe lang deze gaat duren en we zullen u dan vragen de offerte te ondertekenen voor akkoord alvorens we verder gaan met de behandelplanning.

Klik hier voor voorbeeld offertes voor Invisalign lite en Invisalign comprehensive

 

Aftrek bijzondere medische kosten

DOrthodontische kosten zijn veelal ook medische kosten die in aanmerking komen voor belastingaftrek. Kijk hiervoor op de website van de Belastingdienst, hier is een rekenmodule beschikbaar waarmee u kunt berekenen wat dit voor uw situatie betekent.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Een aanvullende orthodontieverzekering is nodig om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van orthodontische kosten. Voor volwassenen geldt vaak een acceptatieplicht, een wachttijd,  en een hoge premie, waardoor het uiteindelijk vaak niet loont om een orthodontische verzekering af te sluiten. Tevens worden normen gehanteerd voor standsafwijkingen waardoor u bijvoorbeeld wel premie betaalt, maar alsnog niet in aanmerking komt voor vergoeding. Zorgverzekeraars gebruiken hiervoor vaak de IOTN:

https://vergelijkmondzorg.nl/orthodontie/iotn-score-orthodontie/

De behandeling

1. Intake door onze Invisalign consultants

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de Invisalign consultant en bespreekt u samen uw wensen en verwachtingen. Tijdens dit consult worden kleurenfoto's, een digitale scan van uw gebit en een röntgenfoto gemaakt en stellen we voor u een behandelplan op. Ook is er genoeg tijd om uw vragen over de mogelijkheden, duur en kosten van de behandeling te beantwoorden. Tevens zullen wij u dan vragen de offerte te onndertekenen voor akkoord.

2. Invisalign Clincheck: digitaal behandelplan en akkoordverklaring

Indien u verder wilt gaan met de behandeling en de offerte heeft ondertekend maken we in samenwerking met Invisalign een Clincheck, dit is een digitale vertaling van uw behandeling in de vorm van een animatie. Hierbij krijgt u alle informatie betreffende uw beugel, de verwachte behandelduur en de te verwachten de kosten. Bij een Lite case is de standsafwijking mild en zijn t/m 14 beugels nodig voor de behandeling. Indien de standsafwijking groter is en meer dan 14 aligners nodig zijn, dan spreken we van een Comprehensive case.

3. Plaatsing  Invisalign aligners

Op de dag van plaatsen van de beugel krijgt u van ons alle instructies mee hoe u het beste kan omgaan met uw Invisalign beugels en de verzorging van uw tanden. U kunt gebruik maken van de My Invisalign app om de voortgang van uw behandeling zelf goed te kunnen monitoren. Een echte aanrader!

4. Controles en einde behandeling

Tijdens de belangrijke controles kijken we of de Lite of Comprehensive behandeling verloopt volgens plan en de tanden goed volgen in de beugels. Indien aan het einde het resultaat bevredigend is kan worden gescand voor de Invisalign Vivera nachtbeugels en is de behandeling klaar. Indien er nog extra beugels nodig zijn voor een optimaal resultaat dan kunnen deze extra aligners door een nieuwe scan te maken worden bijbesteld. Bij een eventuele extra scan word 130 euro gerekend voor het scannen en beoordelen van de extra digitale modellen.

De voordelen van de onzichtbare Invisalign beugel

 • Pijnloze behandeling
 • Transparant en doorzichtig
 • Comfortabel en uitneembaar
 • Gebit is gemakkelijker schoon te maken
 • Blijven eten wat u wilt
 • Snel en effectief
 • Een beugel zonder metaal
 • Sporten is mogelijk
 

Direct weten of u behandeld kunt worden?

Bij 95% van de patiënten is het mogelijk om behandeld te worden met een Invisalign® beugel. Wilt u weten of het voor u ook mogelijk is om een recht gebit te krijgen met Invisalign®? Boek hieronder uw intake.

Afspraak maken Inschrijven

Thumbnail video Tandartspraktijk AmsterdamThumbnail video Tandartspraktijk AmsterdamThumbnail video Tandartspraktijk AmsterdamThumbnail video Tandartspraktijk Amsterdam

Snel naar

Via onderstaand menu navigeert u snel naar de gewenste informatie:

Onzichtbare beugel

Pijnloos

De kunststof bitjes brengen uw gebit stap voor stap in de gewenste stand, waardoor de tandarts uw beugel niet periodiek hoeft bij te stellen of aan te draaien. Een Invisalign® beugel wordt daardoor als pijnloos ervaren.

Comfortabel en uitneembaar

Invisalign® beugels zijn uitneembaar en doordoor erg comfortabel.

Alles blijven eten

Neem de beugel uit om te voorkomen dat er eten in achterblijft. U kunt dus alles blijven eten wat u wilt.

Geen metaal

Invisalign® beugels zijn gemaakt van kunststof, dat zorgt voor meer draagcomfort.

Transparant en doorzichtig

De beugels worden gemaakt van een transparante kunststof en zijn daardoor vrijwel niet waar te nemen als ze gedragen worden. Invisalign® beugels zijn daarom ook wel bekend als onzichtbare beugels.

Gemakkelijk schoonmaken

Uw gebit is eenvoudiger schoon te maken, omdat de beugel uitneembaar is.

Snel en effectief resultaat

Met Invisalign® beugels is gemiddeld al binnen 5 tot 16 maanden het gewenste resultaat te behalen.

Sporten is mogelijk

Met een Invisalign® beugel sport je veilig: geen metaal dat jou of medespelers kan blesseren.

Invisalign beugel Amsterdam

Waarom een Invisalign beugel?

Net als andere vaste beugels wordt de Invisalign® beugel ingezet om u een aantrekkelijke en stralende lach te geven. Naast een mooie zelfverzekerde uitstraling is het doel van de beugel om een schoon en hygiënisch gebit te verkrijgen. Wanneer uw tanden en kiezen scheef staan is het namelijk moeilijker om ze schoon te houden. Als tanden en kiezen niet schoon en hygiënisch zijn, dan kan dit leiden tot klachten en problemen aan uw gebit, zoals cariës, tandvleesziektes en verlies van tanden. Tijdens en na de beugelbehandeling is het daarom raadzaam om periodiek een afspraak in te plannen bij onze mondhygiënist.

Naast esthetiek en hygiëne zetten wij deze beugels ook in om:

 • Slijtage aan tanden te voorkomen en te verhelpen, eventueel met behulp van esthetische tandheelkunde;
 • Beschadigingen aan het tandvlees te voorkomen en te herstellen door de beet aan te passen;
 • Klachten aan het kaakgewricht te voorkomen en te verhelpen door de kaken op de juiste manier op elkaar te laten aansluiten;
 • Spraak te verbeteren en problemen te verhelpen door de stand van de tanden en de kaken te verbeteren.

Herkent u zich in een van bovenstaande problemen of vraagt u zich af of deze beugel uw klachten kan verhelpen? Maak dan eenvoudig online een afspraak. Tijdens een persoonlijk consult beoordeelt de tandarts uw situatie en voorziet hij u van een passend advies.

Afspraak maken Inschrijven

Onze tandartsen voor orthodontie

Onze tandartsen hebben jarenlange ervaring op het gebied van orthodontie en zijn onze Invisalign® specialisten. Zij laten u graag zien hoe Invisalign® uw glimlach kan verbeteren.
 • Tandarts-Implantoloog Juriaan den Drijver

  Tandarts-Implantoloog/ Tandarts voor Orthodontie
  Juriaan den Drijver, chef de clinique

 • Tandarts-Implantoloog Gert Jan de Weerd

  Tandarts-Implantoloog
  Gert Jan de Weerd, chef de clinique

Veelgestelde vragen over Invisalign

Hieronder sommen wij een aantal veel gestelde vragen over Invisalign® beugels op. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Hoe lang moet ik de uitneembare beugel elke dag dragen?

Wij adviseren u de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen.

Hoeveel maandconsulten heb ik nodig?

Dit hangt af van het benodigde traject en de hoeveelheid bitjes. De meeste patiënten komen ongeveer om de twee tot drie maanden voor een controle, gemiddeld vier consulten per jaar. Tijdens de controle wordt de voortgang beoordeeld en krijgt u een nieuw setje bitjes mee.

Wanneer moet de beugel uit?

Als u eet of warme dranken drinkt, neemt u de beugel uit. Daarnaast reinigt u de beugel als u bijvoorbeeld suikerhoudende dranken gedronken heeft.

Hoe reinig ik de beugel?

Het uitneembare bitje is makkelijk te reinigen, bijvoorbeeld met wat tandpasta en een tandenborstel of vloeibare zeep.

Krijg ik last van het dragen van de bitjes?

In principe heeft u veel minder last van een Invisalign® beugel dan van een andere, reguliere beugel. Bij een Invisalign® beugel zijn er geen draadjes die losgaan of in uw wang prikken en u heeft veel minder gevoelige tanden. De eerste dagen zit een nieuw bitje wel even strak, maar dat gevoel gaat snel weer weg.

Retentieapparatuur na de Invisalign beugel

Met de Invisalign® beugel zetten we tanden en kiezen op de juiste plaats. Dit betekent alleen nog niet dat de tanden en kiezen ook volledig zijn vastgegroeid in het bot. Hiervoor is een langere tijd nodig. Daarom volgt na de draagperiode nog een zogenaamde retentieperiode, waarin tanden en kiezen met apparatuur op hun plaats worden gehouden.

Retentieapparatuur

Om boven- en voortanden op hun plaats te houden maken we gebruik van een nachtbeugel.

 • Invisalign Vivera Nachtbeugel

Deze Vivera retainer/beugel is een doorzichtig hoesje dat u over de tanden en kiezen schuift net als de Invisalign aligner. Hiermee houden we de boventanden op hun plaats na de draagperiode van een vaste beugel.

Folders van Invisalign

(klik om te downloaden)

 

Maak een afspraak

Benieuwd naar de mogelijkheden van een onzichtbare beugel? Neem dan contact op met uw tandarts in Amsterdam. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Direct een afspraak maken? Klik dan op onderstaande knop.

Afspraak maken Inschrijven