Onzichtbare beugel van Invisalign

Rechte tanden zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Eten, praten en natuurlijk lachen gaat beter met een gezond en recht gebit. Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam kunt u terecht voor de onzichtbare beugel van Invisalign®. Vanaf 1 maart krijgt u tijdelijk 20% korting op de techniekkosten van de Invisalign® beugel! Deze aanbieding is geldig tot 1 juli 2019.

Bent u benieuwd wat een doorzichtige Invisalign® beugel voor uw gebit kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 398 3131 en maak een afspraak met onze tandarts voor orthodontie.

Openingstijden

Maandag: 08:10 - 16:30 uur
Dinsdag: 08:10 - 16:30 uur
Woensdag: 08:10 - 20:00 uur
Donderdag: 08:10 - 16:30 uur
Vrijdag: 08:10 - 16:30 uur

Snel naar

Via onderstaand menu navigeert u snel naar het gewenste onderdeel.

De voordelen van de onzichtbare Invisalign® beugel

 • Pijnloze behandeling
 • Onzichtbare beugel
 • Uitneembare beugel
 • Comfortabele beugel
 • Volledig op maat gemaakt
 • Uw mondhygiëne beter te onderhouden
 • U kunt blijven eten wat u wilt
 • Glazuur zonder witte vlekken
 • Snel en efficiënt resultaat
 • Een beugel zonder metaal
 • Sporten met de beugel is mogelijk

Een stralende lach en een schoon gebit

Net als andere vaste beugels wordt de Invisalign beugel ingezet om u een aantrekkelijke en stralende lach te geven. Naast een mooie zelfverzekerde uitstraling is het doel van de beugel om een schoon en hygiënisch gebit te verkrijgen. Wanneer uw tanden en kiezen scheef staan is het namelijk moeilijker om ze schoon te houden. Als tanden en kiezen niet schoon en hygiënisch zijn, dan kan dit leiden tot klachten en problemen aan uw gebit, zoals cariës, tandvleesziektes en verlies van tanden. Tijdens en na de beugelbehandeling is het daarom raadzaam om periodiek een afspraak in te plannen bij onze mondhygiënist.

Waarom een Invisalign beugel?

Naast esthetiek en hygiëne zetten wij deze beugels in om:

 • Slijtage aan tanden te voorkomen en verhelpen, eventueel met behulp van esthetische tandheelkunde;
 • Beschadigingen van het tandvlees te voorkomen en herstellen door de beet aan te passen;
 • Klachten aan het kaakgewricht te voorkomen en verhelpen door de kaken op de juiste manier op elkaar te laten aansluiten;
 • Spraak te verbeteren en problemen te verhelpen door de stand van de tanden en de kaken te verbeteren.

Heeft u vragen over de Invisalign beugel of vraagt u zich af of deze beugel uw klachten kan verhelpen? Neem dan contact op met onze praktijk in IJburg via telefoonnummer 020 398 3131. Tijdens een persoonlijk consult beoordeelt de tandarts uw situatie en voorziet hij u van een passend advies.

 

De intake en het behandelplan bij Invisalign

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de behandelend tandarts en bespreekt u samen uw wensen en verwachtingen. Na het eerste consult maken we een vervolgafspraak voor aanvullend onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt onder andere:

 • De situatie van uw gebit vastgelegd met digitale foto’s, waaronder röntgenfoto’s vanuit diverse hoeken en digitale tandafdrukken voor het gebitsmodel.
 • Een definitief behandelplan opgesteld op basis van de digitale foto’s. De tandarts houdt rekening met uw wensen en verwachtingen.

 

Kosten onzichtbare Invisalign beugel

Aan de hand van het persoonlijke behandelplan stellen we een kostenindicatie op. De kosten van de beugel hangen af van de gekozen apparatuur en de duur van de behandeling. Verder worden uw wensen en de verwachte mogelijkheden in het plan toegelicht. De kosten van het eerste consult en het vervolgonderzoek die als basis dienen voor het persoonlijke behandelplan kosten circa 230 euro. Tijden de actieperiode tot 1 Juli 2019 betaalt u enkel voor het maken en beoordelen van de OPT foto. De overige behandelingen krijgt u gratis, waardoor de kosten tijdelijk slechts 44,97 euro bedragen.

Invisalign® Full, het meest voorkomende en volledige pakket

U krijgt 20% korting op de techniekkosten van  € 2.704,35. Deze aanbieding is geldig vanaf 1 Juli 2018 tot 31 Juni 2019. We gaan hierbij uit van een essix retainer (Vivera van Invisalign®) alleen voor de bovenkaak. Een set van 3 Vivera retainers en een draadspalkje (C-C-retainers) zijn bij de prijs van de beugel inbegrepen.

Code Verrichting Bedrag
F471A Plaatsen categorie 7 € 522,53
Materiaal-/techniekkosten (20% korting) € 2.163,48
F517A Beugelconsult per maand categorie 7 € 39,38
F813A Plaatsen extra retentiebeugel, per kaak € 36,07
Materiaal-/techniekkosten (20% korting) € 169,89
Totaalkosten:  € 2.931,35

Invisalign® Lite, tot en met 14 bitjes

U krijgt 20% korting op de techniekkosten van  € 1.692,79. Deze aanbieding is geldig vanaf 1 Juli 2018 tot 31 Juni 2019. We gaan hierbij uit van een essix retainer (Vivera van Invisalign®) alleen voor de bovenkaak. Een set van 3 Vivera retainers en een draadspalkje (C-C-retainers) zijn bij de prijs van de beugel inbegrepen.

Code Verrichting Bedrag
F471A Plaatsen beugel categorie 7 € 522,53
Materiaal-/techniekkosten (20% korting) € 1.354,23
F517A Beugelconsult per maand categorie 7 € 39,38
F813A Plaatsen extra retentiebeugel, per kaak € 36,07
Materiaal-/techniekkosten (20% korting) € 169,89
Totaalkosten: € 2.122,10

Invisalign® Lite voor één kaak, tot en met 14 bitjes

U krijgt 20% korting op de techniekkosten van € 1.270,50. Deze aanbieding is geldig vanaf 1 Juli 2018 tot 31 Juni 2019. We gaan hierbij uit van een essix retainer (Vivera van Invisalign®) alleen voor de bovenkaak. Een set van 3 Vivera retainers en een draadspalkje (C-C-retainers) zijn bij de prijs van de beugel inbegrepen.

Code Verrichting Bedrag
F471A Plaatsen beugel categorie 7 € 522,53
Materiaal-/techniekkosten (20% korting) € 1.016,40
F517A Beugelconsult per maand categorie 7 € 39,38
F813A Plaatsen extra retentiebeugel, per kaak € 36,07
Materiaal-/techniekkosten (20% korting) € 169,89
Totaalkosten: € 1.784,27

 

Veelgestelde vragen over Invisalign®

Hieronder sommen wij een aantal veelgestelde vragen over Invisalign beugels op. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Hoe lang draag je de uitneembare beugel elke dag?

Wij adviseren u de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen.

Hoeveel maandconsulten heb ik nodig?

Dit hangt af van het benodigde traject en de hoeveelheid bitjes. De meeste patiënten komen ongeveer om de twee tot vier maanden, dus gemiddeld heeft u vier consulten per jaar.

Wanneer moet de beugel uit?

Als u eet of warme dranken drinkt neemt u de beugel uit. Daarnaast reinigt u de beugel als u bijvoorbeeld suikerhoudende dranken gedronken hebt.

Hoe reinig ik de beugel?

Het uitneembare bitje is makkelijk te reinigen, bijvoorbeeld met wat tandpasta en een tandenborstel of vloeibare zeep.

Krijg ik last van het dragen van de bitjes?

In principe heeft u veel minder last van een Invisalign® beugel dan van een slotjesbeugel. Bij een Invisalign beugel zijn er geen draadjes die los gaan of in uw wang prikken en u heeft veel minder gevoelige tanden. De eerste dagen zit een nieuw bitje wel even strak, maar dat gevoel gaat snel weer weg.

Retentieapparatuur voor na de Invisalign beugel

Met de Invisalign® beugel zetten we tanden en kiezen op de juiste plaats. Dit betekent alleen nog niet dat de tanden en kiezen ook volledig zijn vastgegroeid in het bot. Hiervoor is een langere tijd nodig. Daarom volgt na de draagperiode nog een zogenaamde retentieperiode, waarin tanden en kiezen met apparatuur op hun plaats worden gehouden.

Soorten retentieapparatuur

Om boven- en voortanden op hun plaats te houden maken we gebruik van een spalkje. Daarnaast is er soms een nachtbeugel nodig om de boventanden vast te zetten. Wanneer uw onder- en boventanden heel nauw op elkaar aansluiten wanneer u uw tanden op elkaar zet, kan er te weinig ruimte zijn voor een spalkje. In dergelijke gevallen gebruiken we een nachtbeugel.

 

Spalkje

Een spalkje is een dun metalen draadje dat we aan de binnenkant van de voortanden bevestigen. Door het draadje aan de binnenkant van elke tand vast te lijmen is het spalkje onzichtbaar wanneer u praat, lacht en eet. Om het spalkje in een keer goed vast te maken, wordt deze enkele weken voordat de vaste beugel eruit gaat al in uw mond bevestigd.

Een spalkje wordt met uiterste precisie vastgemaakt, maar het kan toch voorkomen dat het loskomt. Bij het eten van zeer harde etenswaren kan dat bijvoorbeeld gebeuren. Als u wilt controleren of uw spalkje nog goed vastzit, kunt u met een tandenstoker voorzichtig op de lijm duwen waarmee het spalkje achter de tanden bevestigd is. Wanneer u twijfelt of een spalkje los is geraakt, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt bij de tandarts. Als tanden verschuiven door een losgeraakt spalkje kost het namelijk veel tijd om dit te corrigeren.

Om het optimale resultaat te behalen adviseren wij om het spalkje minimaal tien jaar te laten zitten. Ervaringen uit de praktijk tonen aan dat men er in veel gevallen binnen een maand al geen erg meer in heeft dat het spalkje zich in de mond bevindt.

Nachtbeugel

Naast het spalkje zetten wij de uitneembare nachtbeugel in als retentieapparaat. Deze beugel is een doorzichtig hoesje dat u over de tanden en kiezen schuift. Hiermee houden we de boventanden op hun plaats na de draagperiode van een vaste beugel.

Wanneer uw gebit onvoldoende ruimte biedt voor een spalkje, zetten we een nachtbeugel in. Nadat de vaste beugel verwijderd is, maken we direct een afdruk voor de nachtbeugel. In veel gevallen is het tandvlees nog te gezwollen voor een perfecte afdruk, daarom maken we na een paar maanden opnieuw een afdruk voor een nieuw exemplaar. De eerste nachtbeugel wordt vervangen door de nieuwe versie die beter aansluit.