Invisalign® -40% korting!

Onzichtbare beugel van Invisalign

Kies voor het gemak van de uitneembare en doorzichtige beugel van Invisalign® om snel een mooi en recht gebit te krijgen. Invisalign® beugels zijn transparant en daardoor vrijwel onzichtbaar als u de beugel draagt. U krijgt elke 6 tot 8 weken een nieuw setje bitjes die uw tanden en kiezen stap voor stap in de gewenste positie brengen. Zo is met een Invisalign® beugel gemiddeld al binnen 5 tot 16 maanden een recht gebit en een stralende glimlach te behalen.

Tandartsenpraktijk Amsterdam is Invisalign® Platinum elite provider en daarom profiteert u bij ons van maar liefst 40% korting op de inkoop van deze onzichtbare beugels!

Maak eenvoudig een afspraak via onderstaande button en ontdek wat een doorzichtige Invisalign® beugel voor uw gebit kan betekenen. Tandartsen Praktijk Amsterdam is Invisalign Platinum Elite Provider waardoor u van diverse voordelen profiteert.
Afspraak maken Inschrijven

De voordelen van de onzichtbare Invisalign beugel

 • Pijnloze behandeling
 • Transparant en doorzichtig
 • Comfortabel en uitneembaar
 • Gebit is gemakkelijker schoon te maken
 • Blijven eten wat u wilt
 • Snel en effectief
 • Een beugel zonder metaal
 • Sporten is mogelijk

Direct weten of u behandeld kunt worden?

Bij 95% van de patiënten is het mogelijk om behandeld te worden met een Invisalign® beugel. Wilt u weten of het voor u ook mogelijk is om een recht gebit te krijgen met Invisalign®? Maak een selfie en Whatsapp de foto naar 020 - 398 3131 of stuur een e-mail naar info@tpamsterdam.nl.

Afspraak maken Inschrijven

Snel naar

Via onderstaand menu navigeert u snel naar de gewenste informatie:

Pijnloos

De kunststof bitjes brengen uw gebit stap voor stap in de gewenste stand, waardoor de tandarts uw beugel niet periodiek hoeft bij te stellen of aan te draaien. Een Invisalign® beugel wordt daardoor als pijnloos ervaren.

Comfortabel en uitneembaar

Invisalign® beugels zijn uitneembaar en doordoor erg comfortabel.

Alles blijven eten

Neem de beugel uit om te voorkomen dat er eten in achterblijft. U kunt dus alles blijven eten wat u wilt.

Geen metaal

Invisalign® beugels zijn gemaakt van kunststof, dat zorgt voor meer draagcomfort.

Transparant en doorzichtig

De beugels worden gemaakt van een transparante kunststof en zijn daardoor vrijwel niet waar te nemen als ze gedragen worden. Invisalign® beugels zijn daarom ook wel bekend als onzichtbare beugels.

Gemakkelijk schoonmaken

Uw gebit is eenvoudiger schoon te maken, omdat de beugel uitneembaar is.

Snel en effectief resultaat

Met Invisalign® beugels is gemiddeld al binnen 5 tot 16 maanden het gewenste resultaat te behalen.

Sporten is mogelijk

Met een Invisalign® beugel sport je veilig: geen metaal dat jou of medespelers kan blesseren.

Waarom een Invisalign beugel?

Net als andere vaste beugels wordt de Invisalign® beugel ingezet om u een aantrekkelijke en stralende lach te geven. Naast een mooie zelfverzekerde uitstraling is het doel van de beugel om een schoon en hygiënisch gebit te verkrijgen. Wanneer uw tanden en kiezen scheef staan is het namelijk moeilijker om ze schoon te houden. Als tanden en kiezen niet schoon en hygiënisch zijn, dan kan dit leiden tot klachten en problemen aan uw gebit, zoals cariës, tandvleesziektes en verlies van tanden. Tijdens en na de beugelbehandeling is het daarom raadzaam om periodiek een afspraak in te plannen bij onze mondhygiënist.

Naast esthetiek en hygiëne zetten wij deze beugels ook in om:

 • Slijtage aan tanden te voorkomen en te verhelpen, eventueel met behulp van esthetische tandheelkunde;
 • Beschadigingen aan het tandvlees te voorkomen en te herstellen door de beet aan te passen;
 • Klachten aan het kaakgewricht te voorkomen en te verhelpen door de kaken op de juiste manier op elkaar te laten aansluiten;
 • Spraak te verbeteren en problemen te verhelpen door de stand van de tanden en de kaken te verbeteren.

Herkent u zich in een van bovenstaande problemen of vraagt u zich af of deze beugel uw klachten kan verhelpen? Maak dan eenvoudig online een afspraak. Tijdens een persoonlijk consult beoordeelt de tandarts uw situatie en voorziet hij u van een passend advies.

Afspraak maken Inschrijven

Kosten onzichtbare beugel van Invisalign

Aan de hand van uw persoonlijke behandelplan stellen we een kostenindicatie op. De kosten van de Invisalign® beugel hangen onder andere af van de gekozen apparatuur en de duur van de behandeling. Verder worden uw wensen en de verwachte mogelijkheden in het behandelplan toegelicht. De kosten van het eerste consult en het vervolgonderzoek, die als basis dienen voor het persoonlijke behandelplan, bedragen circa 230 euro.

Wilt u weten wat de kosten van uw Invisalign® beugel zijn? Neem dan contact op voor een afspraak waarin we een behandelplan opstellen.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De kosten van een Invisalign® beugel worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Enkel bij ernstige ontwikkelings- of groeistoornissen aan het gebit is een vergoeding vanuit het basispakket mogelijk.

Doorgaans is een aanvullende orthodontieverzekering nodig om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding. Deze vergoeding is in veel gevallen een deel of een bepaald percentage van de totale kosten. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te controleren of u recht heeft op een vergoeding.

De behandeling

1. Het eerste consult

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de behandelend tandarts en bespreekt u samen uw wensen en verwachtingen. Na het eerste consult maken we een vervolgafspraak voor aanvullend onderzoek.

3. Het behandelplan

Met behulp van het aanvullende onderzoek stellen we een definitief behandelplan op. De tandarts houdt rekening met uw wensen en verwachtingen. De beugels worden op maat gemaakt op basis van de digitale tandafdrukken.

2. Aanvullend onderzoek

Tijdens de tweede afspraak wordt de situatie van uw gebit vastgelegd met digitale foto’s, waaronder röntgenfoto’s vanuit diverse hoeken en digitale tandafdrukken voor het gebitsmodel.

4. Plaatsen en controles

Tijdens de laatste stap van de behandeling wordt de eerste beugel geplaatst en krijgt u een setje bitjes mee naar huis, zodat u ze zelf kunt wisselen. Als u alle bitjes heeft gebruikt, komt u langs voor een controle van de voortgang waarna u een nieuw setje krijgt.

Onze tandartsen voor orthodontie

Onze tandartsen hebben jarenlange ervaring op het gebied van orthodontie en zijn onze Invisalign® specialisten. Zij laten u graag zien hoe Invisalign® uw glimlach kan verbeteren.

 • Tandarts-Implantoloog Juriaan den Drijver

  Tandarts-Implantoloog/ Tandarts voor Orthodontie
  Juriaan den Drijver, chef de clinique

 • Tandarts-Implantoloog Gert Jan de Weerd

  Tandarts-Implantoloog
  Gert Jan de Weerd, chef de clinique

Veelgestelde vragen over Invisalign

Hieronder sommen wij een aantal veelgestelde vragen over Invisalign® beugels op. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Hoe lang moet ik de uitneembare beugel elke dag dragen?

Wij adviseren u de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen.

Hoeveel maandconsulten heb ik nodig?

Dit hangt af van het benodigde traject en de hoeveelheid bitjes. De meeste patiënten komen ongeveer om de twee tot drie maanden voor een controle, gemiddeld vier consulten per jaar. Tijdens de controle wordt de voortgang beoordeeld en krijgt u een nieuw setje bitjes mee.

Wanneer moet de beugel uit?

Als u eet of warme dranken drinkt, neemt u de beugel uit. Daarnaast reinigt u de beugel als u bijvoorbeeld suikerhoudende dranken gedronken heeft.

Hoe reinig ik de beugel?

Het uitneembare bitje is makkelijk te reinigen, bijvoorbeeld met wat tandpasta en een tandenborstel of vloeibare zeep.

Krijg ik last van het dragen van de bitjes?

In principe heeft u veel minder last van een Invisalign® beugel dan van een andere, reguliere beugel. Bij een Invisalign® beugel zijn er geen draadjes die losgaan of in uw wang prikken en u heeft veel minder gevoelige tanden. De eerste dagen zit een nieuw bitje wel even strak, maar dat gevoel gaat snel weer weg.

Retentieapparatuur na de Invisalign beugel

Met de Invisalign® beugel zetten we tanden en kiezen op de juiste plaats. Dit betekent alleen nog niet dat de tanden en kiezen ook volledig zijn vastgegroeid in het bot. Hiervoor is een langere tijd nodig. Daarom volgt na de draagperiode nog een zogenaamde retentieperiode, waarin tanden en kiezen met apparatuur op hun plaats worden gehouden.

Soorten retentieapparatuur

Om boven- en voortanden op hun plaats te houden maken we gebruik van een spalkje. Daarnaast is er soms een nachtbeugel nodig om de boventanden vast te zetten. Wanneer uw onder- en boventanden heel nauw op elkaar aansluiten als u uw tanden op elkaar zet, kan er te weinig ruimte zijn voor een spalkje. In dergelijke gevallen gebruiken we een nachtbeugel.

 • Spalkje
 • Nachtbeugel

Spalkje

Een spalkje is een dun metalen draadje dat we aan de binnenkant van de voortanden bevestigen. Door het draadje aan de binnenkant van elke tand vast te lijmen, is het spalkje onzichtbaar wanneer u praat, lacht en eet. Om het spalkje in een keer goed vast te maken, wordt deze enkele weken voordat de vaste beugel eruit gaat al in uw mond bevestigd.

Een spalkje wordt met uiterste precisie vastgemaakt, maar het kan toch voorkomen dat het loskomt. Bij het eten van zeer harde etenswaren kan dat bijvoorbeeld gebeuren. Als u wilt controleren of uw spalkje nog goed vastzit, kunt u met een tandenstoker voorzichtig op de lijm duwen waarmee het spalkje achter de tanden bevestigd is. Als u twijfelt of een spalkje los is geraakt, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt bij de tandarts. Als tanden verschuiven door een losgeraakt spalkje, dan kost het namelijk veel tijd om dit te corrigeren.

Om het optimale resultaat te behalen, adviseren wij om het spalkje minimaal tien jaar te laten zitten. Ervaringen uit de praktijk tonen aan dat men het spalkje binnen een maand al niet meer voelt.

Nachtbeugel

Naast het spalkje zetten wij de uitneembare nachtbeugel in als retentieapparaat. Deze beugel is een doorzichtig hoesje dat u over de tanden en kiezen schuift. Hiermee houden we de boventanden op hun plaats na de draagperiode van een vaste beugel.

Wanneer uw gebit onvoldoende ruimte biedt voor een spalkje, zetten we een nachtbeugel in. Nadat de vaste beugel verwijderd is, maken we direct een afdruk voor de nachtbeugel. In veel gevallen is het tandvlees nog te gezwollen voor een perfecte afdruk, daarom maken we na een paar maanden opnieuw een afdruk voor een nieuw exemplaar. De eerste nachtbeugel wordt vervangen door de nieuwe versie die beter aansluit.

Maak een afspraak

Benieuwd naar de mogelijkheden van een onzichtbare beugel? Neem dan contact op met uw tandarts in Amsterdam. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Direct een afspraak maken? Klik dan op onderstaande knop.

Afspraak maken Inschrijven