Lachgassedatie

Bij een angst tandarts wordt u met extra zorg behandeld, waarvan lachgassedatie een belangrijk onderdeel kan vormen. Bent u ook wel eens bang om een behandeling te ondergaan bij de tandarts? U bent niet de enige die rillingen krijgt bij de gedachte aan de tandarts of het horen van een tandboor. Naast u zijn er nog 2,5 miljoen mensen in Nederland die deze angst met u delen. We behandelen daarom angstig aangelegde patiënten met lachgassedatie. De angst tandarts van Tandartspraktijk Amsterdam:

  • Is opgeleid om met tandartsangst om te gaan
  • Is gecertificeerd om de lachgassedatie toe te passen
  • Kan u onder lichte narcose behandelen
  • Neemt extra de tijd voor u
020 - 3983131 Contact opnemen

Lachgassedatie: kosten en vergoedingen

Jaarlijks stelt de Nederlandse Zorgautoriteit de kosten van een behandeling bij een lachgas tandarts landelijk vast. Op deze manier houden we de tarieven voor iedere patiënt en binnen iedere tandartsenpraktijk gelijk. Voor een accuraat antwoord kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. In overleg geven we u van tevoren een overzicht van de kosten, zodat u een inschatting heeft van wat de behandeling kost. Dit kunt u vervolgens met uw zorgverzekeraar overleggen. De kosten van de lachgassedatie zijn afhankelijk van de duur van de behandeling.

Veelgestelde vragen over de lachgassedatie

Wat is een lachgas tandarts?

Een lachgas tandarts is gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten en mag u onder lichte narcose behandelen. De tandarts neemt ruim de tijd, om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt. Zo zal u bij een eerste afspraak niet direct op de behandelstoel liggen, maar neemt de tandarts eerst de tijd om uw tandartsangst en de oorsprong daarvan te bespreken. Op deze manier kan de angst tandarts u beter behandelen.

Hoe gaat een tandarts met lachgas te werk?

De lachgas tandarts bespreekt uw tandartsangst met u. Vaak ligt de oorsprong hiervan in slechte ervaringen met tandartsen of gewoonweg het van jongs af aan niet bekend zijn met regelmatig tandartsbezoek. Onze tandarts neemt extra de tijd om de behandeling aan u te uit te leggen. Bent u zeer angstig? Dan dient de tandarts een lichte narcose toe, oftewel lachgassedatie. Hierdoor bent u nog wel bij bewustzijn tijdens de behandeling, maar bent u meer ontspannen. Dit maakt de behandeling een stuk prettiger.

Hoe wordt lachgas gebruikt?

De tandarts geeft u een neusmasker waardoor u zowel zuurstof als lachgas krijgt toegediend. De verhouding aan lachgas voeren we langzaam op tot u onder lichte sedatie bent. Lachgas geeft u een ontspannen gevoel en haalt de scherpe randjes van uw bewustzijn af. Het werkt als een lichte roes. Aan het einde van de behandeling bouwen we de hoeveelheid lachgas weer af.

Wanneer past de tandarts de lachgassedatie toe?

In principe kan de tandarts de lachgassedatie bij iedere behandeling toepassen, maar in de praktijk gebeurt dit voornamelijk bij ernstig angstige patiënten en complexe behandelingen, zoals het laten trekken van tanden en kiezen of de plaatsing van implantaten. Naast het toedienen van lachgas wordt ook gebruik gemaakt van lokale verdoving. U krijgt dan nog wel een prikje, maar voelt daar minder van.

Is lachgas niet slecht voor mijn gezondheid?

Lachgas wordt al meer dan 200 jaar in de medische wereld toegepast. Tandartsen geven hieraan de voorkeur, omdat de lachgassedatie snel in- en uitwerkt. Het is een zeer veilige vorm van sedatie. Langdurig gebruik wordt afgeraden. Vrouwen die in de eerste drie maanden van hun zwangerschap zitten, komen niet in aanmerking voor een behandeling met lachgas. Dit in verband met een mogelijk negatief effect op de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Kom langs bij een van onze praktijken

Wilt u kennismaken met een van onze lachgas tandartsen? Ook nieuwe patiënten verwelkomen we in een van onze klinieken in Amsterdam. Onze tandartsen zijn werkzaam op de locaties in IJburg en Watergraafsmeer. Bij Tandarts Praktijk Amsterdam kunt u ook terecht voor een reguliere tandartsafspraak. Onze service is persoonlijk en afgestemd op iedere patiënt. Voor een reguliere afspraak bent u natuurlijk ook welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam Centrum (Jordaan).

Afspraak maken Inschrijven