Kunstgebit Amsterdam

Kies voor een kunstgebit van Tandartsen Praktijk Amsterdam om de kauwfunctie en uitstraling van uw gebit te herstellen. Onze gebitsprotheses helpen u weer ongestoord spreken en glimlachen. Bovendien worden kunst- en klikgebitten vrijwel volledig door de zorgverzekering vergoed.

Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak via onderstaande button. We werken nauw samen met een tandtechnicus in Amsterdam, waardoor u snel geholpen wordt.

Afspraak maken Inschrijven
Kunstgebit Amsterdam

Geen pijnplekken en prothesegeur

De protheses van AvaDent Digital Dentures worden gemaakt met bio-hygiënisch materiaal, dat er voor zorgt dat er geen irritatie optreedt, pijnplekken niet meer voorkomen en de typische prothese-mondgeur wordt uitgesloten. U kunt hierdoor onbezorgd praten en lachen en u vrij voelen zoals u dat met uw eigen tanden deed.

Nog meer voordelen van een digitaal kunstgebit

  • Een complete glimlach
  • Herstel van spraak- en kauwfunctie
  • Vergoed door de zorgverzekering
  • Keuze uit diverse gebitsprotheses
  • Combineren met eigen tanden en kiezen
  • Nauwelijks van echt te onderscheiden
  • Geen gips happen, maar gebitsccan
  • Tot 8x sterker kunstgebit
  • Meer comfort dankzij een perfecte pasvorm
  • Minder kans op mondgeur en zwarte tandrandjes

Complete glimlach

Ontbrekende tanden worden vervangen door een kunstgebit, waardoor u weer een mooie en complete glimlach krijgt.

Herstel van spraak- en kauwfunctie

Met een kunstgebit wordt uw spraak- en kauwfunctie hersteld. Ook harde etenswaren eet u weer zonder zorgen.

Vergoed door de zorgverzekering

Kunstgebitten worden gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is doorgaans 75% van de totale kosten. Om aanspraak te maken op een vergoeding van de overige 25% en extracties is een aanvullende tandartsverzekering noodzakelijk.

Keuze uit diverse gebitsprotheses

Er bestaan twee soorten kunstgebitten: losse kunstgebitten en kunstgebitten op implantaten. Een kunstgebit op implantaten noemen we een klikgebit. Beide gebitsprotheses zijn uitneembaar en ideaal om vorm en functie te herstellen.

Combineren met eigen tanden en kiezen

Kunst- en klikgebitten maken we ook als gedeeltelijke gebitsprothese, bijvoorbeeld om de tanden en kiezen in uw boven- of onderkaak te vervangen.

Nauwelijks van echt te onderscheiden

Kunst- en klikgebitten meten en maken we met digitale systemen. Daardoor zijn ze altijd in de kleur van uw eigen tanden en kiezen te maken en nauwelijks van echt te onderscheiden.

Geen gips happen, maar gebitscan

Met onze moderne Trios mondscanner scannen we uw gebit, waardoor uw beetafdruk direct zichtbaar is op de computer. U hoeft geen gips te happen, dus u krijgt geen last van een benauwd gevoel of kokhalsneigingen.

AvaDent Digital Dentures gecertificeerd

Wij hebben al vele patiënten blij gemaakt dankzij de pasvorm van het AvaDent 3D Kunstgebit. U wordt zorgvuldig en vakkundig een nieuwe gebitsprothese aangemeten. Hierdoor lopen we voorop als praktijk en daar zijn we erg trots op!

De behandeling

Het behandeltraject waarbij u een kunstgebit krijgt verloopt in meerdere stappen:

1. Beetafdruk of scan

De eerste stap van het behandeltraject is het maken van uw beetafdruk. Door onze mondscanner is dat snel en eenvoudig te realiseren. De scan is direct te zien op de computer en sturen we meteen door naar de tandtechnicus. Vervolgens gaat het lab aan de slag met de productie.

2. Kunstgebit plaatsen

Nadat het kunstgebit in het tandtechnisch laboratorium vervaardigd is, plaatsen we het in uw mond. Het is normaal dat u in de beginperiode moet wennen aan het gebit, zowel met eten als met praten.

Kosten en vergoeding

De kosten van een kunstgebit liggen gemiddeld tussen de 900 en 1.300 euro. De definitieve kosten zijn onder andere afhankelijk van het materiaal. Vraag de tandarts om een kostenindicatie om inzicht te krijgen in de prijs van uw kunstgebit.

Kunstgebitten worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed. Op deze vergoeding heeft iedereen echter maar één keer per vijf jaar recht. De overige 25% van de kosten zijn voor eigen rekening, net als de extracties.

In bepaalde gevallen is een kunstgebit niet geschikt, maar dan kan een klikgebit wel mogelijk zijn. De kosten van een klikgebit worden ook vergoed vanuit de basisverzekering, indien:

  • Uw kaak volledig tandloos is.
  • Uw kaak geslonken is.

Uiteindelijk bepaalt uw zorgverzekering of u een vergoeding voor een klikgebit krijgt. Op onderstaande pagina’s vindt u meer informatie:

Afspraak maken Inschrijven

Reparatie van kunstgebitten

Voor kunstgebit reparatie werken we nauw samen met een tandtechnicus in Amsterdam. Door de korte lijntjes is eventuele schade altijd op korte termijn te herstellen. Reparatie of rebasing van een kunstgebit wordt voor 90% vanuit de basisverzekering vergoed. Neem contact op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen over kunstgebitten beantwoord. Wordt er geen antwoord gegeven op uw vraag? Neem dan contact met ons op.

Hoe onderhoud en reinig ik mijn kunstgebit?

Net als tussen tanden en kiezen blijven etensresten ook gemakkelijk zitten tussen een kunstgebit. Regelmatige reiniging is nodig om een goede mondhygiëne te behouden. We raden daarom aan om uw kunstgebit na elke maaltijd te reinigen. Hiervoor kunt u een speciale protheseborstel gebruiken, het gebruik van tandpasta wordt afgeraden. Vraag onze tandarts of mondhygiënisteeventueel om meer advies en mondhygiëne-instructies.

Een kunstgebit is glad en glijdt gemakkelijk uit uw handen tijdens het reinigen. Het is daarom verstandiger om het gebit boven een wasbak vol water schoon te maken. Als het gebit uit uw handen glipt zal het water de val breken.

Wanneer is rebasing nodig en wanneer vervanging?

Na verloop van tijd gaan uw kaken slinken, waardoor er ruimte ontstaat tussen uw kaken en het kunstgebit. Als er te veel ruimte ontstaat zal het kunstgebit (te) los gaan zitten en kan het juist op andere plaatsen te veel druk geven. Dit zorgt voor een onprettig gevoel. Om dat te verhelpen is rebasing van het kunstgebit nodig, waarbij we een nieuwe laag aanbrengen om het kunstgebit weer goed aan te laten sluiten.

Als uw kunstgebit ouder of versleten is, als uw uiterlijk veranderd is of als uw onder- en bovenkaak niet meer goed op elkaar aansluiten, dan is het mogelijk dat rebasing niet meer helpt. In dat geval zal uw kunstgebit vervangen moeten worden om het weer comfortabel te kunnen dragen.

Waarom ervaar ik pijn bij een nieuw kunstgebit?

Een nieuw kunstgebit zit strak tegen de kaken aan, waardoor het dragen ervan in de eerste dagen gevoelig kan zijn. Mocht de pijn na een aantal dagen aanhouden, neem dan contactmet ons op. We controleren het gebit dan nogmaals en bewerken het om eventuele ongemakken te verhelpen.

Het is in ieder geval belangrijk dat u het kunstgebit de eerste dag niet uitdoet. Tandvlees kan namelijk gaan zwellen, waardoor het gebit niet meer past.

Mag ik mijn kunstgebit ’s nachts uitdoen?

Voor een optimale en snelle gewenning raden we aan om het kunstgebit in de eerste week ook ’s nachts in te houden. Na een week is het beter om het kunstgebit ook ’s nachts uit te doen, zodat uw kaken rust krijgen. Bewaar het gebit in een glas water en ververs dat iedere dag.

Consult aanvragen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een kunst- of klikgebit? Neem dan contact op met een van onze praktijken bij u in de buurt via onderstaande button. Onze tandartsen laten graag zien hoe een gebitsprothese de vorm en functie van uw gebit kan verbeteren.

Afspraak maken Inschrijven