Kroon plaatsen bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

Door middel van kronen verbeteren we verzwakte, verkleurde of scheve tanden en/of kiezen. Een kroon is een duurzame oplossing om de vorm en functie van het gebit te verbeteren. Het Cerec Systeem stelt ons in staat om in één behandeling een kroon te maken en bij u in het gebit te plaatsen.

Krijg uw mooie glimlach weer terug met een facing of kroon van Cerec. Neem contact met ons op via onderstaande button en maak een afspraak met een van onze tandartsen voor een consult.

Afspraak maken Inschrijven

De voordelen van Cerec kronen en facings bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

 • Erkende Cerec tandartsen
 • Scannen en niet happen
 • Esthetische en tandkleurige kronen
 • Kroon in één behandeling geplaatst
 • Sterke materialen zoals E-max
 • CAD CAM design
 • 3 jaar garantie op breuk

Kronen plaatsen we in al onze praktijken. We zijn elke werkdag geopend om u te behandelen, ook ‘s avonds. Neem contact op voor een consult of bekijk de pagina van de praktijk bij u in de buurt.

Cerec kroon en traditionele kroon in gebit

Onze erkende Cerec tandartsen

Tandartsen Gert Jan de Weerd en Jurriaan den Drijver zijn erkend om met Cerec tandheelkundige restauraties te ontwerpen, te maken en te plaatsen in één behandeling. Beide tandartsen hebben al meer dan 10 jaar ervaring met Cerec kronen en facings. Daarnaast hebben ze talloze Cerec cursussen gevolgd en gegeven.

 • Tandarts Mohammad Aldeiri

  Tandarts
  Mohammad Aldeiri

 • Tandarts-Implantoloog Juriaan den Drijver

  Tandarts-Implantoloog/ Tandarts voor Orthodontie
  Juriaan den Drijver

 • Tandarts-Implantoloog Gert Jan de Weerd

  Tandarts-Implantoloog
  Gert Jan de Weerd

Afspraak maken Inschrijven

Cerec kronen: esthetisch en tandkleurig

Het ontwerpen van kronen en de kleurbehandeling in ons laboratorium staan garant voor duurzame en esthetische kronen en facings. In onderstaande afbeelding ziet u het verschil tussen traditionele kronen en kronen die gemaakt zijn met het Cerec Systeem. In tegenstelling tot traditionele kronen zijn Cerec kronen nauwelijks van natuurlijke tanden te onderscheiden.

3 jaar garantie op onze kronen

Omdat wij vertrouwen hebben in onze werkwijze en producten geven we maar liefst 3 jaar garantie op breuk.

Scannen en niet meer happen

Happen is niet meer nodig met onze moderne Trios mondscanner, dus geen kokhalsneiging of benauwd gevoel meer.

Kroon in één behandeling geplaatst

De kroon wordt in één behandeling ontworpen en geplaatst, dat scheelt u een extra afspraak bij de tandarts. We hoeven u ook maar één keer te verdoven. Tevens loopt u niet het risico dat er een noodkroon vroegtijdig loskomt.

CAD CAM design

Doordat we de kies direct na het scannen beslijpen, controleren we met uiterste precisie of er voldoende ruimte is om de kroon te plaatsen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van happen. Indien een correctie nodig is, zien we dat direct op de scan en voeren we een correctie uit. Hierdoor is de behandeling voorspelbaarder en de kroon sterker en mooier.

Sterke materialen zoals E-max

Wij maken voornamelijk volledig keramische kronen, zoals van E-max, Zirkonium en Vita. Een kroon die uit een blok gefreesd wordt is wel twee keer sterker dan een traditioneel opgebakken kroon. kronen zijn duurzaam en dus een goede investering voor de toekomst.

De behandeling: hoe wordt een kroon geplaatst?

Met gebruik van het Cerec Systeem verloopt het plaatsen van kronen als volgt:

1. De tandarts bewerkt de tand of kies waarop de kroon geplaatst wordt om voldoende ruimte te creëren voor de kroon.

2. Met behulp van de Trios scanner maakt de tandarts een driedimensionale scan van de tand of kies die vervangen zal worden door een kroon.

3. De scan is direct zichtbaar op de computer van de tandarts, waarna de kroon ontworpen en gemaakt wordt.

4. Nadat de kroon gemaakt is, plaatst de tandarts deze direct. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat de behandeling pijnloos is.

Weergave kroon in gebit met cerec systeem

Kosten en vergoeding van kronen

De kosten van kronen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed, ook niet bij jongeren tot 18 jaar. Uitsluitend bij een aanvullende zorgverzekering maakt u aanspraak op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering, daarom adviseren we u altijd om uw zorgverzekeraar voorafgaand aan de behandeling te vragen of u recht heeft op een vergoeding. Bij vragen of voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen of onderstaande pagina’s bekijken:

Afspraak maken Inschrijven

Wanneer wordt een kroon geplaatst?

Als een kies verzwakt is door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of breuk, is het raadzaam de kies of tand te beschermen door een (partiële) kroon te laten plaatsen. Een kroon is een duurzame oplossing en een verstandige investering. Facings en kronen worden ook geplaatst om de stand of kleur van tanden te corrigeren.

Hoelang gaan kronen mee?

Wij maken voornamelijk volledig keramische kronen. Deze gaan gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Met een goede mondhygiëne voorkomt u beschadigingen en optimaliseert u de levensduur.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is daardoor gevoelloos. Na de behandeling kunnen de tanden of kiezen rondom de kroon wel wat gevoelig zijn, maar dat is eenvoudig te bestrijden met een pijnstiller. Als de napijn aanhoudt, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een van onze praktijken.

Consult aanvragen

Maak een afspraak bij Tandartsen Praktijk Amsterdam via onderstaande button. Wanneer u nog geen patiënt bij ons bent, dient u zich eerst in te schrijven.

Afspraak maken Inschrijven