Tandartsen Praktijk Amsterdam Centrum: Jordaan

Tandartsen Praktijk Amsterdam heeft in Amsterdam Centrum een praktijk aan de Brouwersgracht. In de tandartspraktijk in de Jordaan combineren we persoonlijke aandacht met moderne middelen. U kunt hier terecht voor algemene tandheelkunde en mondhygiëne.

Wij hebben ruimte voor nieuwe patiënten. Schrijf uzelf eenvoudig online in of bel naar de praktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie Jordaan
Brouwersgracht 234 B
1013 HE Amsterdam
T. 020 398 3131020 398 3131
E. info@tpamsterdam.nl

Openingstijden

Maandag: 07:30 – 15:30 uur
Dinsdag: 07:30 – 16:30 uur
Woensdag: 08:00 – 16:30 uur
Donderdag: 07:30 – 20:00 uur
Vrijdag: 08:00 – 16:30 uur

Telefonische bereikbaarheid

De tijden waarop we telefonisch bereikbaar zijn wijken af van onze openingstijden:

 • elke werkdag: 08:00 tot 17:30 uur

Route naar de tandartspraktijk Jordaan Amsterdam Centrum

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Kunt u ons lastig bereiken? Omdat de praktijk in Amsterdam Centrum klein is, vindt er relatief veel telefoonverkeer plaats. U kunt ook even langskomen in onze praktijk aan de Brouwersgracht 234B. We maken dan graag in persoon een afspraak voor u.

Snel naar

Nieuwe patiënten in Amsterdam Centrum

De praktijk aan de Brouwersgracht in Amsterdam Centrum is geopend voor nieuwe patiënten. U kunt een afspraak inplannen via 020 398 3131020 398 3131 of via het online inschrijfformulier.

Het eerste tandartsbezoek

Tijdens het eerste bezoek voert de tandarts een uitgebreid onderzoek uit om de staat van uw gebit vast te stellen. Uw tandarts voert een klinische controle uit en neemt uw medische gegevens door. Meestal worden dan twee kleine detailfoto’s en één grote overzichtsfoto van uw gebit gemaakt. Dit uitgebreide onderzoek is het uitgangspunt voor uw persoonlijke behandelplan. Omdat preventie erg belangrijk is nemen wij in dit plan ook preventieve mondzorg mee. Een goede dagelijkse mondverzorging en een gezond voedingspatroon zijn van essentieel belang om uw gebit sterk en gezond te houden. Samen met u stellen we een plan op om dit voor elkaar te krijgen. Het einddoel is natuurlijk om te zorgen dat u een sterk en gezond gebit heeft en houdt. De kosten voor het eerste bezoek zijn ongeveer 225 euro. Meer informatie over het eerste bezoek

Tarieven en vergoeding

Tandartsen Praktijk Amsterdam hanteert de landelijk vastgestelde tarieven voor tandartsen en orthodontie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Vergoedingen van tandartsbehandelingen zijn afhankelijk van uw zorgverzekering; laat u daarom altijd voorafgaand aan een behandeling goed informeren over de vergoeding waar u aanspraak op kunt maken. Via onderstaande link kunt u de tarieven bekijken en meer lezen over vergoedingen van tandheelkundige behandelingen.

Locatie Jordaan: Amsterdam Centrum

De praktijk in Amsterdam Centrum is een kleine praktijk met één behandelkamer. Door het kleinschalige karakter van de praktijk bent u snel bekend met alle medewerkers en kunnen wij u persoonlijke aandacht bieden. Daarnaast maakt de praktijk deel uit van Tandartsen Praktijk Amsterdam met overige vestigingen in de Watergraafsmeer en op IJburg voor eventuele verwijzingen, zoals implantologie.

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

De tandheelkundig specialisten van TPA Jordaan

Hieronder ziet u de foto’s van de specialisten die werkzaam zijn in de praktijk aan de Brouwersgracht. Zij worden bijgestaan door een aantal baliemedewerksters en tandartsassistentes. We vertellen u ons graag meer over ons team in Jordaan.

 • Tandarts Nils van Calcar

  Tandarts Nils van Calcar

Mondhygiënisten:

 • Mondhygiëniste Camilia Ngoesmin

  Camilia Ngoesmin

 • Mondhygiëniste Nandy Verbeeten

  Nandy Verbeeten

 • Simone Bruinsma

  Simone Bruinsma

Het gehele team van Tandartsen Praktijk Amsterdam bekijkt u hier.

Bereikbaarheid van de praktijk

De tandartspraktijk in Amsterdam Centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de tram stapt u uit bij de halte Haarlemmerplein, en met de bus kunt u uitstappen bij Haarlemmerplein of Buiten Oranjestraat.

Behandelingen in Amsterdam Centrum

U kunt bij de praktijk aan de Brouwersgracht in Amsterdam Centrum terecht voor algemene tandheelkunde en mondhygiëne. Voor specialistische zorgen verwijzen wij u door naar Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg. Tussen de praktijken in Amsterdam Centrum en IJburg is regelmatig contact, de specialisten van Amsterdam IJburg zijn dus op de hoogte van de klachten en de voorgeschiedenis voordat uw behandeling plaatsvindt. Door deze samenwerking hoeft u uw klachten niet opnieuw uit te leggen aan de tandarts.

Algemene tandheelkunde

De periodieke controle bij uw tandarts valt onder algemene tandheelkunde. Het is een belangrijk meetpunt voor de gezondheid van uw mond. Het is belangrijk dat u periodiek  uw tandarts of mondhygiëniste bezoekt voor een controle. Afhankelijk van de staat van uw gebit roepen wij u halfjaarlijks, jaarlijks of twee jaarlijks op voor de controle.

Mondhygiëne

Onze mondhygiënistes kunnen u helpen bij verschillende klachten: Camilia, Nandy en Hilal zijn u graag van dienst. Zij kunnen u helpen met het behandelen van tandvleesklachten, maar ook met het voorkomen van gaatjes. Samen met u werken zij aan het gezond houden van uw mond.

Bent u verhinderd? Zeg uw afspraak tijdig af!

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Natuurlijk kan het zijn dat u een afspraak met uw behandelaar moet annuleren. Meld dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Indien u dit niet tijdig doorgeeft, zijn we genoodzaakt een deel van de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Contact met de tandartspraktijk in de Jordaan

De praktijk is telefonisch bereikbaar op de volgende tijden: elke werkdag van 08:15 tot 16:00 uur. U kunt de praktijk bereiken via 020 398 3131, u kunt ook mailen naar info@tpamsterdam.nl of naar onze zorgmail: tandartsenpraktijkamsterdam@ringamsterdam.nl.

Daarbuiten kunt u in spoedgevallen contact opnemen met Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg op nummer 020 398 31 31 of buiten praktijkuren de tandartsspoedpraktijk in het OLVG (locatie oosterpark) 0900-8602.