Bijna altijd is het bij ontbreken of verliezen van een tand of kies belangrijk om met implantologie een nieuwe kies of tand te maken. Zo kunt u weer lachen, eten, praten en van het leven genieten.
Gert Jan de Weerd en Jurriaan den Drijver zijn samen met de voorzitter van de landelijke tandartsvereniging de enige Associate Fellows van de grootste implantologievereniging ter wereld (AAID) en tevens lid van NVOI. Ze zijn gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten en kronen. Zij luisteren goed naar uw wensen en klachten en vertalen dit naar een duidelijk en helder plan.
Bent u benieuwd wat implantologie voor uw mondgezondheid kan betekenen? Neem dan contact op met de implantoloog. Maak eenvoudig een afspraak via onderstaande button.
De American Academy of Implant Dentistry (AAID) werd in 1952 opgericht en specialiseerde zich als eerst in de wereld in de implantologie. Het certificaat wordt afgegeven om aan te tonen welke implantologen over de nodige kundigheid beschikken. In Nederland zijn er maar drie implantologen die het AAID certificaat hebben behaald. Onze implantologen Gert Jan de Weerd en Jurriaan den Drijver zijn er daar twee van. Zij hebben meer dan 10 jaar ervaring in de implantologie. Er is vrijwel altijd één van hen aanwezig voor een consult of behandeling.
Een pijnloze behandeling en minder nabezwaren: goed om te weten. Door gebruik te maken van een Surgical Guide kan de ingreep beperkt blijven en zijn de nabezwaren minder. Met een miniflap beschermen wij uw tandvlees en houden gedurende de ingreep controle.
Met het implantaat op de juiste plaats wordt de kroon mooier en het onderhoud makkelijker. Dit scheelt tijd, geld en uw kroon ziet er natuurlijk en mooi uit.
Modernste Conebeam Scanner: minder straling en een beter 3D beeld. Met de Sirona Ortophos SL scanner bent u verzekerd van minimale stralingsbelasting en de beste 3D beeldtechnologie.
Door het maken van een CT-scan met onze modernste generatie Conebeam CT-scanner kunnen we onderzoeken of een implantaat bij u mogelijk is en tevens de ingreep voorbereiden zodat het plaatsen van het implantaat een korte en voorspelbare behandeling wordt. Natuurlijk krijgt u een gedetailleerd rapport van de planning mee naar huis en sturen deze naar uw verwijzer.
Een Surgical Guide is een kleine mal, gemaakt aan de hand van de implantaatplanning, waarmee de implantaten precies kunnen worden geplaatst zoals gepland. Dit noemen we Computer Guided Surgery. Het risico op complicaties bij implanteren met behulp van deze techniek is kleiner omdat het implantaat op de juiste plaats, diepte en onder de juiste hoek geplaatst wordt. Het maken van uw nieuwe kroon of brug wordt voorspelbaar, makkelijker en beter.
Hieronder vindt u een voorbeeld casus van één van onze patiënten.
'Ik zag behoorlijk op tegen de behandeling, maar Jurriaan en zijn team hebben mij met zorg en geduld behandeld en het eindresultaat is erg mooi geworden. Ik kan met mijn nieuwe tanden weer goed eten, lachen en praten, zonder dat ik bang hoef te zijn dat er iets los komt.
Een implantaat is een soort schroefje wat de wortel van een tand of kies vervangt. De schroeven zijn gemaakt van titanium en zorgen dat een kroon, brug of kunstgebit op zijn plaatst blijft zitten. Titanium implantaten worden door het bot geaccepteerd en de kaak zal zich tot een geheel gaan vormen met de implantaat. Een implantaat voelt hierdoor heel natuurlijk. Na verloop van tijd voelt het aan als uw eigen tanden.
Op een implantaat kan één tand of kies gezet worden in de vorm van een kroon. Als er meerdere tanden op het implantaat gezet worden, wordt gebruik gemaakt van een brug. Het is ook mogelijk om het volledige gebit te vervangen door een prothese of kunstgebit, deze kan verankerd worden op implantaten.
De implantoloog beoordeelt uw situatie. Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan opgesteld worden voor het plaatsen van het implantaat. In dit plan wordt rekening gehouden met uw wensen en de voorgeschiedenis van uw mondzorg. U ontvangt van ons een schriftelijke begroting, en de vervolgstappen worden met u doorgenomen. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.
Implantologie is een specialistische tandheelkundige behandeling. Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam zijn twee tandartsen werkzaam die gespecialiseerd zijn in implantologie: tandarts-implantoloog Jurriaan den Drijver en tandarts-implantoloog Gert Jan de Weerd. Beide tandartsen zijn werkzaam in onze vestiging op IJburg, de implantologie behandelingen worden daarom altijd daar uitgevoerd.
Maandag: | 08.00 - 16.30 uur |
Dinsdag: | 08.00 - 16.30 uur |
Woensdag: | 08.00 -16.30 uur |
Donderdag: | 08.00 - 16.30 uur |
Vrijdag: | 08.00 - 16.30 uur |
Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.
Ieder gebit is uniek, elk implantaat is daarom ook anders. Een implantaatbehandeling vereist daarom een persoonlijke aanpak. Toch doorloopt elke behandeling globaal dezelfde stappen.
Nadat het behandelplan is uitgewerkt kan de implantoloog beginnen met de behandeling. Het implantaat wordt geplaatst onder plaatselijke verdoving.
Na het plaatsen van het implantaat heeft het implantaat tijd nodig om "vast te groeien". Dit heet de osseoïntegratie. Deze periode duurt 3 maanden voor de onderkaak en 4 tot 6 maanden voor de bovenkaak. Tijdens deze periode verzorgt de tandarts een tijdelijke oplossing zodat het implantaat niet zichtbaar is.
Wanneer het implantaat vastgegroeid is komt er een tweede behandeling waarbij de opbouwen geplaatst worden. Deze behandeling kan soms plaatsvinden tijdens het osseoïntegratie proces. Op deze opbouwen kan de kroon, brug of prothese geplaatst worden.
Tandartspraktijk Amsterdam hanteert de landelijk vastgestelde tarieven zoals die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Meer informatie over tarieven en vergoedingen.
Als u implantaten nodig heeft kan u worden doorverwezen door uw tandarts. Een doorverwijzing is echter niet noodzakelijk.
Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over implantologie in Amsterdam. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op of bekijk de pagina waarin wij vragen over implantaten beantwoorden.
Implantologie omvat het tandheelkundige vakgebied waarbij implantaten worden ingezet als duurzame oplossing om de functie en esthetiek van het gebit te verbeteren. Bij missende tanden en/of kiezen kan een implantaat ingezet worden om de lege ruimte in het gebit op te vullen.
Implantaten zijn een duurzame oplossing en gaan een leven lang mee. Om een goede mondgezondheid te behouden en/of te krijgen is het wel raadzaam om regelmatig te poetsen en periodiek op controle te komen bij de tandarts.
Overbelasting door klemmen of knarsen kan leiden tot schade aan de suprastructuur of tot desintegratie van de botverbinding met het implantaat en kan zo aanleiding geven tot klachten of verlies van het implantaat op middelkorte termijn (ca. 1jr). Dit valt te voorkomen door te zorgen voor net geen contact bij stevig dichtbijten en geen contact bij articulatie. Indien nodig is het zaak de hoektandgeleiding te herstellen en evt. een nachtspalk aan te laten meten. In tegenstelling tot bij natuurlijke tanden en kiezen is er geen aanhechting van het tandvlees met implantaten. In het meest gunstige geval ligt het tandvlees strak rond implantaten en zorgt zo voor een afdoende barrière tegen schadelijke mondbacteriën. Dat lukt door dagelijks de implantaatopbouwen (liefst electrisch) te poetsen en te rageren, inclusief het mondslijmvlies direct aanliggend tegen het implantaat.
Kronen en bruggen worden ingezet om de functie en uitstraling van beschadigde of afgebroken tanden en/of kiezen te herstellen. Deze tanden en/of kiezen worden dan bijgeslepen om de kroon of brug op te kunnen plaatsen.
De behandelingen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waardoor deze pijnvrij verlopen. Eventuele napijn kan goed bestreden worden met paracetamol of ibuprofen.
De duur van een behandeling is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de staat van het kaakbot en het type implantaat. Daarnaast herstelt de ene persoon sneller dan de andere.
Implantologie is in veel gevallen mogelijk, maar niet altijd de beste en meest geschikte oplossing. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er voldoende kaakbot aanwezig is en dat de kaak volgroeid is. Wij raden daarom aan om te wachten met een behandeling totdat iemand zijn twintigste levensjaar heeft bereikt.
Wilt u meer weten over implantologie in Amsterdam of wilt u een afspraak maken? Via onderstaande button maakt u online een afspraak. Nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.