IJburg

Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg is één van de modernste tandheelkundige klinieken in Nederland. U kunt bij ons terecht voor specialistische tandheelkundige zorg, maar ook voor mondhygiëne en algemene tandheelkunde.

Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg
IJburglaan 388
1086 XT Amsterdam
020 398 3131020 398 3131
info@tpamsterdam.nl

 

Openingstijden

Maandag: 08:10 - 16:30 uur
Dinsdag: 08:10 - 16:30 uur
Woensdag: 08:10 - 20:00 uur
Donderdag: 08:10 - 16:30 uur
Vrijdag: 08:10 - 16:30 uur

Route

Kunt u ons lastig bereiken overdag? Gebruikt u de bel me terug button in het zijmenu of probeert u het eens tussen 17.30 en 20.00 uur op woensdag.

Snel naar

 

Nieuwe patiënten

Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg is geopend voor nieuwe patiënten. Om u in te schrijven kunt u telefonisch contact opnemen met 020 398 3131020 398 3131 of via ons online inschrijfformulier. Mocht u een voorkeur hebben voor een tandarts of mondhygiënist, laat het ons dan weten. Wij houden hier dan rekening mee met de inschrijving. U kunt op onze website alvast kennis maken met het team van Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg.

Het eerste tandartsbezoek

Tijdens het eerste bezoek voert de tandarts een uitgebreid onderzoek uit om de staat van uw gebit vast te stellen. Uw tandarts voert een klinische controle uit en neemt uw medische gegevens door. Meestal worden dan twee kleine detailfoto’s en één grote overzichtsfoto van uw gebit gemaakt. Dit uitgebreide onderzoek is het uitgangspunt voor uw persoonlijke behandelplan. Omdat preventie erg belangrijk is nemen wij in dit plan ook preventieve mondzorg mee. Een goede dagelijkse mondverzorging en een gezond voedingspatroon is van essentieel belang om uw gebit sterk en gezond te houden. Samen met u stellen we een plan op om dit voor elkaar te krijgen. Het einddoel is natuurlijk om te zorgen dat u een sterk en gezond gebit heeft en houdt. De kosten voor het eerste bezoek zijn ongeveer 211 euro. Lees meer over het eerste tandartsbezoek

Tarieven en vergoeding

Tandartsen Praktijk Amsterdam werkt met landelijk vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Kinderen tot achttien jaar zijn voor grotendeels alle behandelingen verzekerd vanuit de basisverzekering. Mensen van achttien jaar en ouder hebben in veel gevallen een aanvullende tandartsverzekering nodig om aanspraak te maken op een vergoeding.

Bij diverse specialistische behandelingen die doorgaans niet door de basisverzekering vergoed worden, kan de tandarts uw verzekering vragen om een behandeling te machtigen. Dat houdt in dat wij een aanvraag doen op medische noodzaak om een behandeling uit de basisverzekering te vergoeden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De praktijk in IJburg

Onze praktijk is vormgegeven om de patiënt een minder klinisch gevoel te geven. De praktijk voelt aan als een wellnesscentre en dat is ook het gevoel dat we willen uitstralen. Samen met u willen we werken aan uw mondgezondheid en esthetische wensen. U kunt onze praktijk virtueel bezoeken om alvast een kijkje te nemen door te bewegen met de muis. Klik op ‘weergeven op Google Maps’ om de praktijk fullscreen te bekijken.

 

Foto's uit onze praktijk

Naast de virtuele tour kunt u onze praktijk ook bekijken via onderstaande foto’s.

De wachtruimte van Tandartsen Praktijk Amsterdam IJburgPraktijk van Tandartsen Praktijk Amsterdam IJburgBehandelkamer van Tandartsen Praktijk Amsterdam IJburgBehandelkamer 2 van Tandartsen Praktijk Amsterdam IJburg

 

De praktijk van buiten

Via onderstaande scherm bekijkt u onze praktijk van buiten. Klik op ‘weergeven op Google Maps’ om de praktijk fullscreen te bekijken.

 

De tandheelkundig specialisten van TPA IJburg

Hieronder ziet u de foto’s van de specialisten die werkzaam zijn in de praktijk in IJburg. Zij worden bijgestaan door een aantal baliemedewerksters en tandartsassistentes.

 • Tandarts-Implantoloog Juriaan den Drijver

  Tandarts-Implantoloog
  Juriaan den Drijver

 • Tandarts-Implantoloog Gert Jan de Weerd

  Tandarts-Implantoloog
  Gert Jan de Weerd

 • Tandarts Rixt van Noort

  Tandarts Rixt van Noort

 • tandarts Nils van Calcar

  Tandarts Nils van Calcar

 • tandarts Eartha Echteld

  Tandarts Eartha Echteld

 • tandarts Niels Pieket

  Tandarts Niels Pieket

 • Mondhygiëniste Robin Maas

  Mondhygiëniste Robin Maas

 • tandarts Joost Korsten

  Tandarts
  Joost Korsten

 • tandarts Fons van Sundert

  Tandarts
  Fons van Sundert

Het gehele team bekijkt u hier.

 

De bereikbaarheid van de praktijk

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de tandartspraktijk, houd er wel rekening mee dat het betaald parkeren is. De praktijk is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de tram stapt u uit bij de halte Steigereiland. De halte is pal tegenover de praktijk.

Behandelingen in Amsterdam IJburg

U kunt bij Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie IJburg terecht voor algemene tandheelkunde en mondhygiëne. Daarnaast bieden wij een aantal specialistische behandelingen op het gebied van mondzorg. Tandartspraktijk Amsterdam locatie IJburg werkt nauw samen met de andere vestigingen van TPA. Patiënten die doorverwezen worden vanuit vestiging Watergraafsmeer (Amsterdam Oost) of Jordaan (Amsterdam Centrum) kunnen dus zonder administratieve rompslomp terecht bij onze praktijk in IJburg.

Algemene tandheelkunde

De tandarts voert een periodieke controle uit en kijkt naar de belangrijkste punten van de mondzorg. Tijdens deze controle wordt naar o.a. cariës, slijtage, ligging van de verstandskiezen tandsteen en tandvleesproblemen gekeken. Onze preventieassistentes voeren de gebitsreiniging in een aparte afspraak uit. De praktijkeigenaren van tandartspraktijk IJburg zijn gespecialiseerd in implantologie en orthodontie.

Onzichtbare beugel van Invisalign®

Tot 1 maart 2018 geven wij 20% korting op de techniekkosten van de onzichtbare beugel van Invisalign®. Meer informatie over de aanbieding vindt u op de pagina Invisalign.

Contact met de praktijk

De vestiging op IJburg is telefonisch bereikbaar op de volgende tijden: maandag en dinsdag van 8:15 tot 16:00, woensdag van 8:15 tot 19:30 en donderdag en vrijdag van 8:15 tot 16:00 uur. U kunt de praktijk bereiken via 020 398 3131020 398 3131, u kunt ook mailen naar info@tpamsterdam.nl

Ook kunt u in spoedgevallen contact opnemen met Tandartsen Praktijk Amsterdam locatie Watergraafsmeer op nummer 020 398 31 32 of buiten praktijkuren de tandartsspoedpraktijk in het OLVG (locatie oosterpark) 0900-8602.