Het gebit belangrijk bij de eerste indruk

26 Januari, 2016 10:00

Het gebit van iemand speelt een grote rol bij de eerste indruk die wordt achtergelaten. Uit onderzoek blijkt dat er meer waarde wordt gehecht aan een mooi gebit dan aan een mooi kapsel.
Iemand met een verzorgd gebit straalt vaak zelfvertrouwen uit. In dit blog meer over de invloed van een ‘perfect’ gebit op het achterlaten van een eerste indruk.

De eerste indruk

Mensen vormen binnen een paar seconden een oordeel over iemand. Vaak wordt gezegd dat dit gebeurt aan de hand van ratio. Het is echter de intuïtie die in de eerste paar seconden het beeld van iemand bepaalt.
Een eerste indruk geeft informatie over de betrouwbaarheid, dominantie en onderdanigheid van iemand. Dit beeld ontstaat in een paar seconden. Iemand die dominant of onderdanig overkomt, hoeft dit niet per definitie te zijn. De eerste indruk is niet altijd accuraat en heeft ook te maken met bijvoorbeeld de mate waarin iemand op ons lijkt. Toch maken onze hersenen bij een eerste ontmoeting razendsnel een inschatting.

Het belang van gezichtskenmerken

Mensen gebruiken makkelijk toegankelijke gezichtskenmerken om hier karaktereigenschappen aan toe te kennen. Met een stralende lach wordt iemand al snel als open en vriendelijk beoordeeld. Een glimlach levert bij een grote groep mensen namelijk de associatie met een leuk persoon op. Glimlachen om een goede eerste indruk achter te laten, is daarom zelden een slecht idee.

Tandverzorging voor de eerste indruk

Bij de verzorging van de tanden is het van belang dat deze er esthetisch goed uitzien. Dat mensen meer waarde hechten aan een goed esthetisch uiterlijk van de tanden dan aan een goed zittend kapsel geeft een beeld van de manier waarop mensen naar het gebit kijken.
Een verzorgde mond en een verzorgd gebit kunnen voor zelfvertrouwen zorgen. Een natuurlijk uiterlijk is daarbij van belang. Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam vinden wij een verzorgd en goed functionerend gebit dan ook belangrijk.

De voordelen van ruime openingstijden Wat is Parodontitis en hoe herkent u het?