Laat uzelf behandelen door onze tandarts voor gnathologie om kauw- en kaakgewrichtsklachten te genezen, zoals tandenknarsen, gebitsslijtage en slaapapneu. Op basis van een uitgebreid gebitsonderzoek stellen we een diagnose en een persoonlijk behandelplan op om u van uw klachten af te helpen.
Neem contact met ons op voor meer informatie over de behandeling van kauw- en kaakgewrichtsklachten. Direct een afspraak maken doet u via onderstaande button.
Gnathologie is het tandheelkundige vakgebied dat zich richt op de diagnose en behandeling van de kauwspieren en het kaakgewricht. Een tandarts-gnatholoog heeft een aanvullende opleiding gevolgd om zich hierin te specialiseren. Onze tandarts voor gnathologie houdt zich dan ook bezig met het diagnosticeren en behandelen van kauw- en kaakgewrichtsklachten, zoals tandenknarsen, gebitsslijtage, slaapapneu en slaapstoornissen.
Tandartsen Jurriaan Den Drijver en Nils van Calcar hebben veel ervaring met het behandelen van patiënten met slaapapneu en gebitsslijtage. Tijdens een consult heeft u alle gelegenheid om al uw vragen en wensen met de tandarts te bespreken, waarna we een behandelplan opstellen. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking met een van onze tandartsen.
Om de oorzaken van uw kauw- of kaakgewrichtsklachten te achterhalen verricht onze tandarts voor gnathologie een uitgebreid gebitsonderzoek. Hij stelt u vragen over uw klachten en u heeft eveneens de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Daarnaast maken we röntgenfoto’s om de status van uw gebit en de risico’s voor uw mondgezondheid vast te stellen. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek stellen we een persoonlijk behandelplan, inclusief kostenindicatie op. Met het behandelplan controleert u vervolgens eenvoudig of en welke behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed worden.
Gnathologiebehandelingen zijn erop gericht om de oorzaken van kauw- en kaakgewrichtsproblemen te genezen. We zetten bijvoorbeeld een snurkbeugel in om slaapapneu te verhelpen en we behandelen gebitsslijtage dat door tandenknarsen is ontstaan. Verder adviseren en informeren we u uiteraard ook om het kaakgewricht en de -spieren te ontlasten.
Gebitsslijtage verhelpen we met composiet vulmateriaal voor een duurzaam herstel met een pijnloze behandeling. Door een digitale scan van uw mond te maken zien we direct hoe uw kaakgewrichten op elkaar aansluiten. Met de scan kunnen we u vooraf het eindresultaat van de behandeling laten zien. Uw eigen tanden en kiezen hoeven we met deze behandelmethode bovendien niet of nauwelijks te beslijpen. Dankzij de moderne layeringtechniek in combinatie met 3M-composiet bent u verzekerd van een natuurlijk en mooi resultaat.
Kauw- of kaakgewrichtsaandoeningen kunnen ook leiden tot slaapapneu (OSAS) en slaapstoornissen. Om deze klachten te verhelpen zetten we vaak de ResMed Narval snurkbeugel in. Dit is een duurzame beugel die zeer effectief is: de beugel brengt de onderkaak naar voren, waardoor de luchtweg openblijft. Ademen wordt dus gemakkelijker. De beugel bestaat uit twee losse onderdelen en is daardoor ook comfortabel om te dragen. Eten en drinken blijft eveneens gewoon mogelijk met deze beugel.
De kosten van gnathologiebehandelingen worden bepaald door de behandelmethode en het aantal behandelingen dat nodig is om de klachten te verhelpen. Voor mensen tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering deze kosten. Als u 18 jaar of ouder bent, dan moet u aanvullend verzekerd zijn om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. Het is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of u een vergoeding krijgt en welk deel of bedrag vergoed wordt.
Bij medische noodzaak van een gnathologiebehandeling, zoals een aangeboren afwijking, dan kunnen de kosten ook voor mensen ouder dan 18 jaar vanuit de basisverzekering vergoed worden. In dit geval bepaalt de verzekeraar of een vergoeding uitgekeerd zal worden. Bij akkoord verrekenen ze de kosten van de behandeling met het eigen risico.
Heeft u vragen of wilt u weten of uw klachten met gnathologie te verhelpen zijn? Maak dan een afspraak bij een van onze praktijken bij u in de buurt.