Gebitsslijtage

Geschat wordt dat 1 op de 11 personen meer dan normale gebitsslijtage vertoond. Vooral gebitsslijtage  door zure dranken (erosie) neemt toe met de groeiende consumptie van (kool-) zuurhoudende dranken zoals cola, sportdranken en breezers. Ook slijtage als gevolg van knarsen en gewoonten zoals nagelbijten, penbijten of drugsgebruik komt veelvuldig voor. Gebitsslijtage is zeer goed met behulp van wit vulmateriaal zoals composiet en keramiek op te bouwen. Deze behandeling is vaak uitgebreid, pijnloos, duurzaam en geeft  mooie resultaten.

gebit met slijtage       gebit na een behandeling tegen slijtage

Bij slijtage kunnen er klachten ontstaan zoals pijn bij warme en koude dranken, pijn bij eten, moeilijker kunnen eten, en problemen met de esthetiek omdat de tanden korter en lelijker worden, Ook breken vaak stukjes van tanden of kiezen af.

Nils van Calcar en Niels Pieket zijn gespecialiseerd in het behandelen van milde en ernstige slijtage. Zij luisteren goed naar uw wensen en klachten en vertalen dit naar een duidelijk en helder plan. Bent u benieuwd hoe wij us slijtage kunnen behandelen? Neem dan contact met ons op via 020 398 3131020 398 3131 en maak een afspraak.

De voordelen van slijtage behandeling  bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

  • Prachtig resultaat
  • Pijnloze behandeling
  • Geen of minimale beslijping van uw tanden
  • Tandkleurig composiet
  • Goede dekking verzekering
  • Repareren mogelijk
  • Digitale planning

Prachtig resultaat

 Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam restaureren de tandartsen uw tandartsen weer zodat u een mooie en gezonde stralende lach heeft.

Een pijnloze behandeling

Een pijnloze behandeling en minder nabezwaren: goed om te weten. Door het restaureren van de slijtage heeft u minder of geen last meer tijdens het nuttigen van bijvoorbeeld koude dranken of met kauwen.

Geen of minimale beslijping van uw tanden

Omdat wij uw tanden duurzaam op kunnen bouwen met sterk en hechtend composiet, hoeven wij niet of nauwelijks aan uw tanden te slijpen

Tandkleurig Composiet

Met de moderne layering techniek in combinatie met het A-merk composiet van 3M bent u verzekerd van een mooi natuurlijk resultaat.

Goede dekking verzekering

Het aanbrengen van tandkleurige restauraties van composiet wordt vaak in de aanvullende tandartsverzekering goed gedekt. Natuurlijk krijgt u een gedetailleerde begroting van de planning mee naar huis zodt u dat zelf goed kunt nagaan bij uw verzekering.

Repareren mogelijk.

Een restauratie die wordt uitgevoerd met composiet is sterk, maar heeft ook het voordeel dat het indien nodig kan worden gerepareerd of aangevuld..

Digitale planning

Optioneel kan een digitale planning worden gemaakt met een Digital Smile Design en kleurenfoto's van vóór en na behandeling.