Gebitsslijtage

Bij gebitsslijtage ontstaan er klachten over en problemen met de esthetiek, omdat tanden korter en lelijker worden. Andere voorbeelden van slijtage zijn pijn bij het nuttigen van warme en koude dranken, pijn bij eten en moeilijker kunnen eten. Ook is het mogelijk dat er stukjes van tanden of kiezen afbreken.

Tandarts Nils van Calcar is gespecialiseerd in het behandelen van milde en ernstige gebitsslijtage. Hij luistert goed naar uw wensen en klachten en vertaalt deze naar een persoonlijk behandelplan. Bent u benieuwd hoe wij uw slijtage kunnen behandelen? Maak dan een afspraak.

Afspraak maken Inschrijven

De voordelen van een slijtagebehandeling bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

  • Prachtig resultaat
  • Pijnloze behandeling
  • Geen of minimale beslijping van uw tanden
  • Tandkleurig composiet
  • Goede dekking door de zorgverzekering
  • Reparatie is ook mogelijk
  • Vooraf inzicht in het resultaat met digitale planning

Hoe ontstaat gebitsslijtage?

Volgens schattingen vertonen 1 op de 11 personen meer dan normale gebitsslijtage. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de consumptie van zure en (kool-)zuurhoudende dranken, zoals cola, sportdranken en breezers. Daarnaast treedt gebitsslijtage ook op als gevolg van tandenknarsen en andere gewoontes, zoals nagel- en penbijten of drugsgebruik. Hierdoor slijt het gebit sneller en komen tandhalzen eerder bloot te liggen, wat kan resulteren in overgevoelige tanden en kiezen en uiteindelijk zelfs tot kiespijn.

Hoe wordt gebitsslijtage behandeld?

Gebitsslijtage is zeer goed te behandelen met behulp van wit vulmateriaal, zoals composiet en keramiek. Deze behandeling is vaak uitgebreid, pijnloos, duurzaam en geeft mooie resultaten.

Om vast te stellen hoe uw gebitsslijtage behandeld moet worden, doet de tandarts onderzoek naar de mogelijke oorzaken. Hij/zij zal u vragen naar uw klachten en uw mond controleren met behulp van röntgenfoto’s. Hiermee worden de status van de gebitsslijtage en het risico voor uw mondgezondheid bepaald. Wanneer de oorzaak achterhaald is, wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Hieronder ziet u een voor- en nafoto van onze gebitsslijtagebehandeling met restauratieve tandheelkunde.

Gebitsslijtage

Voor de behandeling: gebitsslijtage

Na gebitsslijtage

Na de behandeling: gebitsslijtage hersteld

Prachtig resultaat

Bij Tandartsen Praktijk Amsterdam restaureren de tandartsen uw tanden, zodat u een mooie en gezonde stralende lach krijgt.

Een pijnloze behandeling

Door het restaureren van de slijtage heeft u minder of geen last meer tijdens bijvoorbeeld het nuttigen van koude dranken of kauwen.

Minimale beslijping van uw tanden

Omdat wij uw tanden duurzaam opbouwen met sterk en hechtend composiet, hoeven wij niet of nauwelijks aan uw tanden te slijpen.

Tandkleurig composiet

Met de moderne layeringtechniek in combinatie met het A-merk composiet van 3M bent u verzekerd van een mooi, natuurlijk resultaat.

Goede dekking door de verzekering

Het aanbrengen van tandkleurige restauraties van composiet wordt vaak goed gedekt in aanvullende tandartsverzekeringen. Bij ons krijgt u een gedetailleerde begroting mee naar huis, zodat u de mogelijke vergoeding kunt opvragen bij uw verzekering.

Repareren is ook mogelijk

Een restauratie die wordt uitgevoerd met composiet is sterk, maar heeft ook het voordeel dat het indien nodig gerepareerd of aangevuld kan worden.

Vooraf inzicht in het resultaat met digitale planning

Optioneel kan een digitale planning worden gemaakt met een Digital Smile Design en kleurenfoto's van vóór en na de behandeling. Zo heeft u vooraf inzicht in het resultaat dat behaald gaat worden met het composiet vulmateriaal.

  • Tandarts Nils van Calcar

    Tandarts Nils van Calcar

Wat kan ik zelf doen tegen gebitsslijtage?

Om slijtage aan het gebit te beperken is het raadzaam om:

  • uw gebit tweemaal daags te poetsen met een zachte tandenborstel;
  • één uur voordat u gaat tandenpoetsen geen zure producten meer te eten of te drinken;
  • het aantal eet- en drinkmomenten op een dag te beperken, zodat tanderosie zo veel mogelijk wordt voorkomen en de kans op gaatjes verkleind;
  • de zuurinwerking van voedsel op tanden en kiezen te minimaliseren door zuur eten en drinken in één keer door te slikken;
  • zure producten te neutraliseren met water, melk of kaas om de schadelijke invloed te minimaliseren;
  • gewoontes met een negatieve invloed op het gebit af te leren, zoals nagelbijten, bijten op een pen en tandenknarsen.

Heeft u moeite met een van bovenstaande kenmerken en wilt u graag advies van onze tandarts of mondhygiënist? Neem dan contact op voor een afspraak.

Afspraak maken Inschrijven