Kosten & Facturatie

Kosten

Wat kunt u verwachten van een eerste bezoek?
Tijdens uw eerste bezoek bij Tandartsen Praktijk Amsterdam luisteren wij goed naar uw wensen en klachten en vindt er een uitgebreid onderzoek plaats om de staat van uw gebit vast te stellen. Naast het mondonderzoek maken we soms en  indien nodig (digitale) studiemodellen,  op indicatie één grote overzichtsfoto (OPT) en op indicatie twee kleine detailfoto’s van uw gebit – ook wel bitewing genoemd.

De kosten van een intake zijn vaak minimaal 100 euro, houd hier alstublieft rekening mee. Als u een aanvullende verzekering heeft declareren we (indien u daar recht op heeft), rechtstreeks bij uw verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft dient u direct per pin te betalen.

Intake algemene tandheelkunde volwassenen

C001: Intakeconsult 
C010: Aanvullende medische anamnese na (schriftelijke) routinevragen
C013: Studiemodellen digitaal op indicatie
X21: Kaakoverzichtsfoto
X10: Kleine röntgenfoto's

De kosten van een intake voor orthodontie zijn minimaal 150 euro, houd hier alstublieft rekening mee.  In een afspraak van 40-60 minuten worden kleurenfoto's, digitale studiemodellen en een röntgenfoto gemaakt. Happen is niet meer nodig! Dit is nodig om goed onderzoek te kunnen doen en het optimale behandelplan te kunnen maken. Het is niet mogelijk om alléén een consult te plannen zonder modellen en een röntgenfoto. Indien u besluit een afspraak te maken voor een intake gaat u akkoord met onze voorwaarden en deze kosten.

Na het intake consult weet u of een behandeling mogelijk is en hoe lang deze gaat duren. Als u een aanvullende verzekering heeft declareren we (indien u daar recht op heeft), rechtstreeks bij uw verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft dient u direct per pin te betalen.

Intake Invisalign en slotjesbeugel:

  1. F121A 1 Beugelconsult 
  2. F125A 1 Beugel, gebitsmodellen maken 
  3. F155A 1 Orthopantomogram tbv orthodontie 
  4. F156A 1 Beugel, orthopantomogram beoordelen
  5. F126A 1 Beugel, gebitsmodellen beoordelen

In bijzondere gevallen wordt er aanvullend een schedel röntgenfoto gemaakt:

F157A Beugel, laterale schedelfoto maken 
F158A Beugel, laterale schedelfoto beoordelen

Intake implantologie: de kosten voor het initieel onderzoek implantologie bedragen ongeveer 70 euro. Indien er aanvullende informatie nodig is zoals een CT scan of een grote foto, dan zal dat met u worden besproken.

J01: Initieel onderzoek implantologie

Indien aanvullende informatie nodig is:

J02: verlengd onderzoek implantologie
X21: OPT foto
X25: CBCT scan
J05: Implantaatpositie op grond van de CBCT

 Facturatie

Ons factoringbureau Infomedics declareert waar mogelijk reeds uw tandarts nota bij uw zorgverzekeraar. U betaalt niets voor deze makkelijke service. Hierdoor hoeft u bedragen vaak niet voor te schieten aan de balie na afloop van de behandeling en geen ingewikkelde declaratieformulieren in te vullen van uw zorgverzekeraar. Als u vragen heeft over uw factuur kunt u te allen tijde met hen contact opnemen op nummer 036-2031900. Indien u geen aanvullende tandartsverzekering heeft vragen wij u het eerste bezoek direct af te rekenen.