Facings Amsterdam

Digital Smile Design

Met het moderne behandelconcept Digital Smile Design maken we cosmetische tandheelkundige oplossingen, zoals facings om u een stralende, gezonde en natuurlijke lach te geven. Met behulp van een foto- en videoanalyse vertaalt de tandarts uw wensen direct naar een concreet behandelvoorstel, inclusief kostenindicatie. U ziet dus vooraf hoe het eindresultaat met facings zal worden.

Tandarts Nils van Calcar is gespecialiseerd in het maken van een Digital Smile Design en expert op het gebied van cosmetische tandheelkunde. Zij leggen u graag tijdens een persoonlijk consult uit wat Digital Smile Design facings voor uw glimlach kunnen betekenen. Maak eenvoudig een afspraak via onderstaande button.

Afspraak maken Inschrijven

Digital smile facings Amsterdam

Wat zijn facings?

Facings worden ingezet om de esthetiek van het gebit te verbeteren of te herstellen wanneer tanden en/of kiezen afgebroken of beschadigd zijn. Daarnaast is een facing ook geschikt om tanden witter te maken of om een spleetje tussen tanden op te vullen. Bovendien worden ze gemaakt van tandkleurig materiaal, zodat ze niet van uw eigen tanden en kiezen te onderscheiden zijn.

De voordelen van Digital Smile Design facings

 • Professionele foto- en videostudio
 • Digital Smile Design methode
 • Minimale belasting van uw gebit
 • Digitale planning van facings en andere tandheelkundige restauraties
 • Digitaal gemaakte facings en kronen

 

Onze erkende Digital Smile Design specialisten

Met Digital Smile Design presenteert Tandartsen Praktijk Amsterdam een nieuwe visie op de tandheelkunde, waarbij we inzoomen op de emotionele, menselijke en artistieke eigenschappen. Digital Smile Design is een digitale methode die ons in staat stelt om u op een eenvoudige, tijdelijke manier het verschil te laten zien en ervaren tussen uw eigen gebit en het ideale gebit. U krijgt inzicht in de mogelijkheden van onze cosmetische tandheelkunde en ziet direct wat een volledige, nieuwe glimlach voor u kan betekenen.

 • Tandarts Nils van Calcar

  Tandarts
  Tandarts Nils van Calcar

Afspraak maken Inschrijven

De behandeling: hoe werkt Digital Smile Design?

Digital Smile Design werkt eenvoudig:

 • Allereerst maakt de tandarts een digitale afdruk van het ideale gebit op basis van uw huidige gebit.
 • Vervolgens worden er facings gemaakt voor al uw tanden via de 3D-techniek.
 • Er wordt een video gemaakt van uw gebit met en zonder facings.
 • De facings worden tijdelijk geplaatst waardoor u zelf kan zien en ervaren hoe uw gerestaureerde gebit met facings er uit zou zien. Op deze manier geeft Digital Smile Design u een realistisch beeld van wat haalbaar is.

 

Wat is Digital Smile Design?

Digital Smile Design is een foto- en videoanalyse programma waarmee we u het resultaat van tandheelkundige restauraties, zoals facings direct kunnen laten zien. Zo krijgt u voorafgaand aan de behandeling al inzicht of het gewenste resultaat wordt behaald.

Welke facings plaatsen wij?

Met Digital Smile Design maken wij het ontwerp voor zowel composiet facings als porseleinen facings. De beste keuze voor u wordt met u besproken, want de voor- en nadelen van de materialen zijn individueel bepaald. Daarnaast leggen we de kosten en esthetische resultaten uit. Met dit advies kunt u goed geïnformeerd voor u zelf de beste keuze maken. Hieronder leggen we de voor- en nadelen kort voor u uit.

Composiet facing

Een composiet facing is voordeliger dan een porseleinen facing en is in verschillende tinten verkrijgbaar. Ze gaan ook minder lang mee dan een porseleinen facing, maar de plaatsing is vaak in een enkele behandeling mogelijk. Een facing van composiet is gemakkelijk te repareren door een tandarts.

Porseleinen facing

Porselein heeft een langere levensduur dan composiet. De kleur van de facing verkleurt niet en ziet er natuurlijker uit dan een composiet facing. Vaak kost het twee behandelingen om de facing te plaatsen. Ook zijn porseleinen facings iets duurder.

Kosten en vergoeding van facings

De kosten van facings worden voor volwassenen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Bij jongeren tot 18 jaar worden enkel composiet facings vergoed. Porseleinen facings worden alleen in bepaalde gevallen vergoed vanuit een basisverzekering, bijvoorbeeld bij ontwikkelings- of groeistoornissen.

Volwassenen maken alleen aanspraak op een vergoeding wanneer zij aanvullend verzekerd zijn voor de tandarts. In veel gevallen wordt een deel of een percentage van de gehele behandelkosten vergoed. Daarom adviseren we u altijd om voorafgaand aan de behandeling de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen of om uw zorgverzekeraar te vragen naar meer informatie.

Veelgestelde vragen over facings

Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over facings. Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wenst.

Hoe lang gaan facings mee?

De facings die wij vervaardigen met Digital Smile Design gaan over het algemeen zo’n 10 jaar mee. Dit is ongeacht de materiaalkeuze. De levensduur wordt met name bepaald door de verzorging van de tanden. Poets daarom regelmatig en bezoek de mondhygiëniste.

Hoe onderhoud ik facings?

Na plaatsing is het belangrijk om uw facings goed te onderhouden om de levensduur te optimaliseren. Een goede mondhygiëne draagt niet alleen bij aan een lange levensduur, maar ook aan het behoud van de kleur.

Roken en eet- en drinkgewoontes zijn ook van invloed op de verkleuring. Door uw tanden elke dag goed te poetsen met tandpasta gaat u dat tegen.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Facings bieden een goede oplossing om zowel de esthetiek als de functie van het gebit te herstellen of te verbeteren, maar ze zijn niet altijd geschikt. Wanneer uw eigen tanden en/of kiezen te ernstig beschadigd zijn of u te grote vullingen heeft, dan zijn facings niet mogelijk. Een kroon of brug is dan in veel gevallen wel geschikt.

Wat is het verschil tussen facings en kronen?

Het grootste verschil tussen een facing en een kroon is dat er bij een facing een tandkleurig plaatje tegen de eigen tand of kies aan wordt geplakt en dat er bij een kroon een kapje over de tand of kies heen wordt geplaatst. Facings worden daarom voornamelijk ingezet om de esthetiek van het gebit te verbeteren en kronen om de vorm en kauwfunctie te herstellen. Vraag de tandarts naar de geschikte oplossing voor uw gebit.

Consult aanvragen

Maak direct een afspraak met Nils voor een persoonlijk consult via onderstaande button. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eenvoudig in via ons inschrijfformulier.

Afspraak maken Inschrijven