Brug plaatsen bij Tandartsen Praktijk Amsterdam

Laat een brug plaatsen om meerdere ontbrekende tanden te vervangen. Bruggen zijn een duurzame oplossing om het lege gedeelte in uw gebit op te vullen en zo de vorm en functie te herstellen. Met een brug eet en lacht u weer onbezorgd.

Neem contact op via onderstaande button. Onze tandartsen laten u graag zien wat een brug voor uw mondgezondheid, kauwfunctie en glimlach kan betekenen.

Afspraak maken Inschrijven

Uw voordelen van onze bruggen

 • Digitaal vervaardigd en perfect op maat
 • Gips happen is niet nodig, uw gebit wordt gescand
 • Natuurlijke, tandkleurige bruggen
 • Behandeld door ervaren tandartsen
 • 3 jaar garantie

Digitaal vervaardigd

We maken een scan van uw gebit en op basis daarvan wordt de brug digitaal ontworpen en gemaakt. Hierna zal de tandarts de brug in uw gebit plaatsen en eventueel bijwerken om de optimale vorm en functie te bereiken.

Esthetisch mooi resultaat

De bruggen die we realiseren worden gemaakt met uw eigen tandkleur, zodat ze haast niet van eigen tanden en kiezen te onderscheiden zijn. Dat betekent altijd een esthetisch mooi resultaat, waarmee uw glimlach en uw kauwfunctie wordt hersteld.

Een scan in plaats van gips happen

Door onze Trios mondscanner hoeft u geen gips meer te happen: de afdruk van uw gebit is direct zichtbaar op de computer. Dat betekent geen kokhalsneigingen of een benauwd gevoel meer.

3 jaar garantie op onze bruggen

Wij maken keramische bruggen van sterke materialen zoals E-max, Zirkonium en Vita. Een brug wordt uit een blok gefreesd en is daardoor veel sterker dan een traditionele brug. Daarom geven wij 3 jaar garantie op breuk.

Onze specialisten

Tandarts-implantologen Gert Jan de Weerd en Jurriaan Den Drijver zijn onze specialisten die veel ervaring hebben met het digitaal ontwerpen en aanmeten van bruggen. Met behulp van de assistentes voeren zij alle esthetische behandelingen uit waarbij we digitale ontwerpsystemen gebruiken, zoals kronen en facings. Beide tandartsen hebben meer dan 10 jaar ervaring met deze systemen en ze hebben al vele cursussen gevolgd en gegeven.

 • Tandarts-Implantoloog Juriaan den Drijver

  Tandarts-Implantoloog/ Tandarts voor Orthodontie
  Juriaan den Drijver

 • Tandarts-Implantoloog Gert Jan de Weerd

  Tandarts-Implantoloog
  Gert Jan de Weerd

De behandeling: hoe wordt een brug geplaatst?

Door het digitale systeem hoeft u geen gips te happen en wordt de brug digitaal vervaardigd. In grote lijnen verloopt deze behandeling als volgt:

 1. De tandarts bewerkt omliggende tanden of kiezen (pijlers) om ruimte te maken voor de brug.
 2. Met de Trios scanner wordt een scan van uw gebit gemaakt. Deze scan is direct zichtbaar op het computerscherm. Hier zal de tandarts u laten zien wat de brug voor de vorm en functie van uw gebit betekent.
 3. Op basis van de scan wordt de brug ontworpen en vervaardigd. Mocht er een correctie nodig zijn, dan zien we dat direct op de scan en wordt dat ter plaatse doorgevoerd.
 4. Als de brug gemaakt is plaatst de tandarts deze in uw gebit. Dit wordt onder verdoving gedaan, zodat de gehele behandeling pijnvrij is.
Afspraak maken Inschrijven

Kosten en vergoeding

De kosten van bruggen zijn onder andere afhankelijk van het aantal ontbrekende tanden dat de brug moet vervangen. Vraag de tandarts om een kostenbegroting van uw behandeling.

In geen enkel geval worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed, ook niet bij personen onder de achttien jaar. Om aanspraak te maken op een vergoeding moet u over een aanvullende tandartsverzekering beschikken, maar ook dan heeft u vaak enkel recht op een gedeeltelijke vergoeding. Raadpleeg daarom voorafgaand aan de behandeling de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bekijk onderstaande pagina’s voor meer informatie:

Veelgestelde vragen over bruggen

Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over bruggen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn bruggen?

Bruggen zijn een duurzame vervanging van meerdere missende tanden of kiezen. Een brug zit vast aan twee pijlers en wordt op de plek van de missende tanden geplaatst. U kunt een brug vergelijken met een aantal kunsttanden die aan twee naastgelegen tanden wordt bevestigd.

Wanneer is een brug nodig?

Wij plaatsen bruggen om onder andere de volgende klachten te verhelpen:

 • Slechte of onvoldoende kauwfunctie
 • Ongewenste, esthetische uitstraling door missende tanden of kiezen
 • Om scheefgroei van tanden en kiezen te voorkomen

Hoe lang gaat een brug mee?

Onze bruggen zijn van zeer sterk keramisch materiaal gemaakt, daarom gaan ze gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. De levensduur is wel afhankelijk van uw mondhygiëne. Regelmatig en goed onderhoud van uw gebit draagt hier positief aan bij.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling verloopt geheel pijnvrij: de brug wordt onder verdoving geplaatst, zodat u hier niets van merkt. Na de behandeling is het mogelijk dat de omliggende tanden van de brug gevoelig zijn, maar dit gevoel verdwijnt vanzelf. Houdt de gevoeligheid aan? Neem dan contact op.

Hoe onderhoud ik mijn brug?

Dagelijkse mondhygiëne is belangrijk om de goede gezondheid van uw tanden en tandvlees te behouden. Besteed extra aandacht aan de rand rondom de brug, hier blijft namelijk gemakkelijk tandplak achter. Naast tandenpoetsen is het raadzaam om gebruik te maken van tandenstokers, rager en/of flossdraad.

Consult aanvragen

Wilt u graag meer informatie over bruggen of zien wat een brug voor uw gebit en glimlach kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze praktijken bij u in de buurt:

Afspraak maken Inschrijven