Angsttandarts Amsterdam

Voor patiënten met angst voor de tandarts reserveren we extra tijd tijdens de behandeling. Onze tandarts legt de behandeling stap voor stap uit en geeft bij elke handeling vooraf aan wat er gaat gebeuren. Op deze manier bent u voorbereid en weet u wat u kunt verwachten. Zo behandelen we u veilig en pijnloos.

Neem contact op voor een afspraak door te bellen naar 020 – 398 3131 en maak kennis met één van onze angsttandartsen. Zij allemaal jaren ervaring met het behandelen van kinderen en angstige patiënten. Elke dag helpen zij mensen met tandartsangst aan een mooi en gezond gebit in onze praktijken in IJburg en Amsterdam Oost.

Afspraak maken Inschrijven

Voordelen voor angstige patiënten

 • Meer tijd voor u tijdens de behandeling
 • Mogelijkheid om behandeling te pauzeren
 • Behandeling stapsgewijs uitgelegd
 • Elke handeling vooraf aangegeven

Waarom naar de angsttandarts?

Mensen die bang zijn voor de tandarts stellen een afspraak veelal lang uit. Eventuele gebitsklachten en -problemen worden dan niet op tijd behandeld. Een vroege diagnose van problemen en een directe behandeling van klachten vergroten de kans op een succesvol en snel herstel. Periodiek een controleafspraak bij de tandarts maken is daarom onmisbaar om een gezond gebit te behalen en te behouden.

Symptomen van tandartsangst

Veel mensen in Nederland hebben een vorm van tandartsangst. Door uw angstgevoelens te delen met de tandarts is uw angst al grotendeels te verminderen. We passen de behandeling hierop aan en nemen meer tijd voor u. Uitstel van een tandartsafspraak leidt doorgaans tot ernstigere klachten en een langer behandeltraject. Laat uw angst daarom niet leiden en maak regelmatig een afspraak voor een periodieke controle en een gebitsreiniging Met onderstaande symptomen ontdekt u of u tandartsangst heeft:

 • U stelt een tandartsafspraak (meerdere keren) uit
 • U bent angstig voor fouten van de tandarts
 • U verzint excuses om geen afspraak bij de tandarts te maken
 • U schaamt uzelf of rekent op onbegrip voor uw angstgevoelens of zenuwen
 • U heeft het gevoel dat u tijdens de behandeling geen controle heeft
 • U verwacht dat het eindresultaat teleurstelt

Herkent u één of meerdere symptomen bij uzelf of uw kind? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met een tandarts in een praktijk bij u in de buurt:

Beide praktijken zijn elke werkdag tot 16:30 uur geopend.

Afspraak maken Inschrijven

De behandeling van angstige patiënten

Tijdens de eerste afspraak maakt u kennis met de tandarts. U krijgt een rondleiding door de praktijk en u heeft de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Vervolgens onderzoeken we de gezondheid van uw gebit en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Het eerste consult staat dus volledig in het teken van het opbouwen van wederzijds vertrouwen met een rustige kennismaking en een kort gebitsonderzoek.

Als het behandelplan opgesteld is komt u terug in de praktijk voor de periodieke controle en de gebitsreiniging. Dezelfde vertrouwde tandarts behandelt u voor een betrouwbaar en persoonlijk gevoel. We passen de behandeling aan en reserveren meer tijd voor u. Door de behandeling stap voor stap uit te leggen en vooraf elke handeling aan te geven, bereiden we u goed voor. Geef eventueel bij de tandarts aan of u een signaal wilt afspreken om de behandeling te pauzeren. Zo houdt u controle over de situatie en weet u wat u kunt verwachten. Verder proberen we de behandeling zo veel mogelijk op een normale wijze te laten verlopen, zodat uw angstgevoelens afnemen.

Voorbeeld lachgas behandeling

Kosten en vergoeding

De kosten van behandelingen bij de angsttandarts worden onder andere bepaald door de extra tijd die de tandarts reserveert en een eventueel toegediende verdoving. Vraag ons om een kostenindicatie na de kennismaking met de tandarts.

U heeft een aanvullende tandartsverzekering nodig om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. De basisverzekering vergoedt tandartskosten in sommige gevallen enkel voor mensen tot 18 jaar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te weten te komen of u aanspraak maakt op een vergoeding. Op onderstaande pagina’s vindt u meer informatie:

Wat kan ik doen tegen angst?

Gebruik onderstaande tips om uw tandartsangst te verminderen:

 • Wees open over uw angst tegen de tandarts. Uw behandelaar zorgt voor de nodige maatregelen en past de behandeling aan.
 • Doe ademhalings- of ontspanningsoefeningen voor de behandeling.
 • Zorg voor afleiding, bijvoorbeeld met muziek.
 • Creëer controle door een gebaar af te spreken waarop de tandarts de behandeling even pauzeert.
 • Vraag om een verdoving als u angst voor pijn of tandartsgereedschap heeft.

Afspraak maken

Neem contact op via telefoonnummer 020 – 398 3131 om een afspraak te maken met onze tandarts voor angstige patiënten. Tijdens een persoonlijke kennismaking leidt ze u rond door de praktijk en heeft u de gelegenheid om al uw vragen te stellen. We zijn elke werkdag van 08:15 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar.

Afspraak maken Inschrijven